Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Zeleni ured stigao u MPRRR i u MINT

Zagreb, 15. travnja 2010.

Radionice Zeleni ured počele su se održavati za sve djelatnike Ministarstva poljoprivrede, ribarstava i ruralnog razvoja i za djelatnike Ministarstva turizma. Radionice Zeleni ured uz niz informacija i konkretnih savjeta podižu svijest o potrošnji energije i promjeni ponašanja, a svi korisni savjeti primjenjivi su kako za ured tako i za dom. 

više

Otvoren EE info centar Ludbreg

Ludbreg, 14. travnja 2010.

U informativno-edukacijskom centru tvrtke Energy PLUS d.o.o., Koprivnička 19, danas je svečano otvoren Info centar energetske efikasnosti. EE info centar uključuje energetski efikasne proizvode i sustave, kao što su to javna led rasvjeta te primjere sustava za dobivanje energije iz obnovljivih izvora energije poput vjetrogeneratora, ali i igračke na solarni pogon.

više

Radionica Zeleni ured za Bjelovarsko-bilogorsku županiju

Bjelovar, 8. travnja 2010.

Radionica Zelenog ureda održana je u Velikoj vijećnici Bjelovarsko - bilogorske županije, za buduće voditelje Zelenog ureda županije i gradova Bjelovara, Čazme, Daruvara i Garešnice. Radionica za voditelje Zelenog ureda dio je provedbe projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama Republike Hrvatske i temelj je uspostavljanja aktivnosti Zelenog ureda u objektima u vlasništvu navedenih gradova.

više

Energetska povelja uručena gradovima Iloku i Županji

Ilok, 6. travnja 2010.

Gradonačelniku Županje, Davoru Miličeviću te gradonačelniku Iloka, Miroslavu Janiću, svečano je uručen po primjerak Energetske povelje. Gradovima je zahvaljeno na dosadašnjoj uspješnoj suradnji i provedbi SGE projekta na tom području. Pregledani su svi objekti u njihovu vlasništvu te se planira osnivanje Zelenog ureda i otvaranje EE info ureda u kojem će građani moći besplatne EE savjete. Županja je prvi manji grad u Slavoniji koji je počeo sa praćenjem potrošnje na svim svojim objektima. 

više

Zeleni ured za zaposlenike Zatvorskog sustava

Zagreb, 1. travnja 2010.

U zatvoru u Zagrebu, održana je radionica Zeleni ured za zaposlenike Zatvorskog sustava. Na radionici je prisustvovalo 30-tak zaposlenika iz raznih uprava i odjela. Zanimanje za tematiku je bilo veliko, posebno zbog informacija o mogućim uštedama. Podizanjem svijesti o potrošnji energije i promjenom ponašanja možemo postići već 10% ušteda. Svi konkretni savjeti koji su se predstavili na radionici primjenjivi su i u uredu i u domu. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Koristite manje papira i kad je god to moguće koristite reciklirani papir. Ispis pisačem, fotokopiranje i faksiranje troše energiju. Češće koristite elektroničku poštu - brže je, jeftinije i zdravije za okoliš.