Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Radionica Gospodarenje energijom u zgradarstvu u Zadru

Radionica Gospodarenje energijom u zgradarstvu u Zadru

Zadar, 11. travnja 2011.

U prostorijama Antičkog muzeja stakla u Zadru, održala se edukacijsko-motivacijska radionica Gospodarenje energijom u zgradarstvu kojoj su prisustvovali domari obrazovnih ustanova Grada Zadra. U sklopu Tjedna održive energije (Sustainable Energy Week), koji se svake godine održava diljem svijeta pa tako i u Hrvatskoj, ovom prilikom su predstavljene jednostavne mjere za poboljšanje energetske efikasnosti u zgradama od kojih neke zahtijevaju samo promjenu ponašanja te manja financijska ulaganjima.

više
Peti tečaj za domare i drugo tehničko osoblje MUP-a u Rijeci

Peti tečaj za domare i drugo tehničko osoblje MUP-a u Rijeci

Rijeka, 11. travnja 2011.

U sklopu programa Dovesti svoju kuću u red održao se u Rijeci 5. po redu  tečaj pod nazivom Gospodarenje energijom u zgradama (GEZ) za tehničko osoblje: PU Istarske, PU Primorsko-goranske i PU Ličko-senjske. Ukupno je na tečaju sudjelovao 21 sudionik. Sudionici tečaja bili su zadovoljni dobivenim informacijama za koje su izjavili da će im koristiti u svakodnevnom radu. 

više
U Dubrovniku otvorena međunarodna konferencija _Gospodarenje energijom u kulturnoj baštini_

U Dubrovniku otvorena međunarodna konferencija Gospodarenje energijom u kulturnoj baštini

Dubrovnik, 7. travnja 2011.

Više od 300 domaćih i međunarodnih arhitekata, građevinara, inženjera, konzervatora i restauratora iz 22 zemlje širom svijeta zajedno s predstavnicima gradova i županija Republike Hrvatske sudjelovalo je na današnjem otvorenju konferencije Gospodarenje energijom u kulturnoj baštini u dubrovačkom hotelu Excelsior.

više
U Dubrovniku održane radionice i informiranje građana o energetskoj efikasnosti

U Dubrovniku održane radionice i informiranje građana o energetskoj efikasnosti

Dubrovnik, 6. travnja 2011.

U sklopu Tjedna energetske efikasnosti, u Gradskoj vijećnici Grada Dubrovnika održana je stručna radionica na temu Sustavno gospodarenje energijom u Gradu Dubrovniku namijenjena ravnateljima gradskih institucija. Također, održana su i predavanja o energetskoj efikasnosti kao pokretaču održivog razvoja tržišta, korisnost primjene koncepta Zelenog ureda u poslovanju te mogućnosti financiranja provedbe mjera energetske efikasnosti i korištenja obnovljivih izvora energije putem Zelenih kredita.

više
Predsjednik Ivo Josipović na školskom satu _Misli na sutra_

Predsjednik Ivo Josipović na školskom satu Misli na sutra

Dubrovnik, 5. travnja 2011.

U dubrovačkoj OŠ Marina Getaldića, održan je EE školski sat Misli na sutra na kojem su sudjelovali predsjednik Ivo Josipović te koordinatorica UN i stalna predstavnica UNDP-a Louisa Vinton. Na kraju školskog sata, učenici su zajedno s Ivom Josipovićem i Louisom Vinton obišli izloženi EE- mobil u školskom dvorištu te razgledali edukativno vozilo s izloženim tehnološkim rješenjima za korištenje obnovljivih izvora energije. Školski sat je održan za pedesetak učenika šestog razreda.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Zamijenite neefikasnu stolariju novom, energetski efikasnom - prozorima sa izo staklima i low e premazom ili zalijepite posebne folije za stakla, a oko prozora izolacijsku brtvenu traku te izolirajte kutije za rolete.