Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Održano 15 radionica _Zelenog ureda_ za djelatnike Specijalne bolnice

Održano 15 radionica Zelenog ureda za djelatnike Specijalne bolnice

Varaždinske Toplice, 15. lipnja 2011.

Motivacijske radionice Zelenog ureda konačno su stigle i u Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi. Djelatnici Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju - Varaždinske Toplice prvi su imali priliku ispred MZSS-a sudjelovati na radionicama Zelenog ureda koje potiču i pozivaju na energetski efikasno ponašanje. 

više
Radionica EE u zgradarstvu u Tehničkoj školi za strojarstvo i mehanotroniku

Radionica EE u zgradarstvu u Tehničkoj školi za strojarstvo i mehanotroniku

Split, 14. lipnja 2011.

U Tehničkoj školi za strojarstvo i mehatroniku danas je održana edukacijska radionica Energetska efikasnost u zgradarstvu na kojoj su sudjelovali predstavnici Grada Splita, Tehničke škole te Programa Ujedinjenih naroda za razvoj. Glavni cilj radionice bio je informirati o SGE projektu, aktivnostima i rezultatima provođenja projekta u Gradu Splitu te o energetskoj efikasnosti i energetski efikasnim proizvodima i sustavima, odnosno mogućnostima ušteda u kućanstvu. 

više
Održan treći regionalni skup tehničkog osoblja HIO programa

Održan treći regionalni skup tehničkog osoblja HIO programa

Osijek, 14. lipnja 2011.

U Osijeku je danas održan treći od četiri regionalna skupa tehničkog osoblja, u sklopu provedbe HIO programa. Cilj regionalnih skupova je tehničkim osobama/osoblju institucija koje djeluju u sklopu ministarstava RH predstaviti aktivnosti Programa te godišnje rezultate. Na skupu je sudjelovalo 80-ak predstavnika EE timova, a uzvanicima su se pozdravnim govorom obratili predstavnici EE timova Ministarstva pravosuđa i Ministarstva unutarnjih poslova. 

više
Radionica o registru javnih objekata u Ličko – senjskoj županiji

Radionica o registru javnih objekata u Ličko – senjskoj županiji

Gospić, 13. lipnja 2011.

U zgradi Ličko-senjske županije održala se radionica o osnivanju Registra javnih objekata u vlasništvu Županije za sve ravnatelje i tehničko osoblje tih zgrada. Voditeljica projekta za Sjevernu Dalmaciju, Jelena Atlić McColgan, predstavila je Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama te korake i očekivane rezultate uspješno provedenog projekta. 

više
Prvi od 50 tečajeva za osnovno korištenje ISGE-a

Prvi od 50 tečajeva za osnovno korištenje ISGE-a

Zagreb, 13. lipnja 2011.

Danas je u Zagrebu održan prvi od pedeset planiranih tečajeva za osnovno korištenje Informacijskog sustava za gospodarenje energijom – ISGE I. Tečajevi su namijenjeni osposobljavanju tehničkog i administrativnog osoblja, odnosno budućih korisnika i energetskih menadžera za samostalno korištenje ISGE računalnog programa i kontinuirano praćenje potrošnje energenata. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Za sprječavanje direktnog upada sunčevog zračenja, koristite rolete ili sjenila na prozorima. Rolete mogu temperaturu prostora smanjiti i do 8°C, time smanjujući potrebu za hlađenjem.