Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Druga ISGE radionica za korisnike Brodsko-posavske županije

Druga ISGE radionica za korisnike Brodsko-posavske županije

Slavonski Brod, 22. rujna 2011.

Danas je održana druga radionica za krajnje korisnike ISGE sustava Brodsko-posavske županije. U dvije dosadašnje radionice educirano je ukupno 19 korisnika koji će pratiti potrošnju na 50 objekata u vlasništvu županije. 

više
Predavanje o EE-u u obnovljenoj OŠ Ljudevit Gaj

Predavanje o EE-u u obnovljenoj OŠ Ljudevit Gaj

Osijek, 22. rujna 2011.

Članovi Slavonskog UNDP SGE tima su tijekom prošle godine u više prilika sudjelovali u savjetovanju i realizaciji prekograničnog projekta IPA CHEE Mađarska-Hrvatska kojim je OŠ Ljudevita Gaja obnovljena u skladu s pravilima energetske efikasnosti. Cilj projekta bio je smanjiti potrošnju energije i emisiju CO2 rekonstrukcijom najveće samostalne građevinske cjeline škole. 

više
U Koprivnici otvoreni EE info galerija i EE info ured

U Koprivnici otvoreni EE info galerija i EE info ured

Koprivnica, 22. rujna 2011.

Danas su u prostorima Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša, na adresi Trg bana Jelačića 7 u Koprivnici službeno otvoreni EE info ured i EE info galerija namijenjeni informiranju i educiranju građana Koprivnice o energetskoj efikasnosti.

više
ISGE radionica za krajnje korisnike Grada Omiša

ISGE radionica za krajnje korisnike Grada Omiša

Omiš, 22. rujna 2011.

Danas je održana ISGE radionica za krajnje korisnike objekata u vlasništvu Grada Omiša. U uvodnom dijelu doc.dr.sc. Sandro Nižetić, voditelj EE projekata  za područje Dalmacije pojasnio je smisao ISGE sustava te koristi od njegove primjene, dok je u drugom dijelu radionice Ivan Jurčević, voditelj tima za područje Dalmacije, demonstrirao konkretne mogućnosti ISGE sustava. 

više
Održana radionica za voditelje _Zelenog ureda_ na FSB-u

Održana radionica za voditelje Zelenog ureda na FSB-u

Zagreb, 21. rujna 2011.

Danas je na FSB-u održana treća radionica za voditelje Zelenog ureda od početka provedbe HIO programa. Radionica je namijenjena EE timovima odnosno predstavnicima svih ministarstava i ostalih institucija koji su zaduženi za provedbu aktivnosti Programa u svojim institucijama. Na današnjoj radionici prvi put je predstavljen i dokument Politika Zelenog ureda. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Na pripremu potrošne tople vode otpada oko 20% godišnje potrošnje toplinske energije. Zamjenom el. bojlera solarnim sustavom, godišnje je moguće uštedjeti više od 2.000kn.