Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
EE projekt predstavljen sudionicima _EASY projekta_

EE projekt predstavljen sudionicima EASY projekta

Bol, 22. listopada 2008.

Danas su u Bolu na Braču, u sklopu 3. međunarodnog sastanka EASY (Energy Actions & System for the Mediterranean Local Communities) projekta predstavljene aktivnosti UNDP-ovog EE projekta. Glavni cilj međunarodnog EASY projekta je razvoj jedinstvenog modela koji će omogućiti opskrbu manjih naselja električnom energijom putem obnovljivih izvora energije. 

više
Prijave na _Tečaj za energetske savjetnike_

Prijave na Tečaj za energetske savjetnike

Zagreb, 12. listopada 2008.

Tečaj za energetske savjetnike održava se na Fakultetu elektronike i računarstva, na adresi Unska 3 u Zagrebu (Siva dvorana). Prvi dio tečaja održat će se od 10. do 12.11.2008., a termin za drugi dio tečaja bit će uskoro objavljen na našim internet stranicama. Tečaj je namijenjen predstavnicima lokalne i regionalne uprave koji će raditi u energetskim uredima i EE info centrima.

više
Istarska županija potpisala _Pismo namjere_

Istarska županija potpisala Pismo namjere

Pazin, 25. rujna 2008.

U sklopu Dana Istarske županije, u Pazinu je danas potpisano Pismo namjere između Istarske županije i projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj. Pismo namjere su potpisali župan Ivan Jakovčić i Zoran Bogunović, voditelj SGE projekta za područje Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije. 

više
U Murskom Središću otvoren EE info ured

U Murskom Središću otvoren EE info ured

Mursko Središće, 7. srpnja 2008.

Grad Mursko Središće je, kao potpisnik Pisma namjere o uključivanju u SGE projekt, temeljem Zaključka Gradskog vijeća osnovao Info ured za energetsku efikasnost (EE info ured)EE info ured će osim gospodarenja energijom u objektima u gradskom vlasništvu, pružati i usluge informiranja građana o mjerama uz pomoć kojih mogu smanjiti potrošnju energije u svom domu.

više
U Sisku održan prvi _Sajam solarne tehnologije_

U Sisku održan prvi Sajam solarne tehnologije

Sisak, 3. srpnja 2008.

Tim za gospodarenje energijom Grada Siska je u suradnji s Tehničkom školom ispred Velikog kaptola organizirao prvi Sajam solarne tehnologije na kojem je prikazan sustav za proizvodnju električne struje uz pomoć sunca, te vjetroturbine koje za pogon koriste snagu vjetra.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Najbolji način izbjegavanja toplinskih mostova je postavljanje toplinske izolacije s vanjske strane cijele ovojnice objekta bez prekida te dobro brtvljenje reški i spojeva.