Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Delegacija UNDP-a posjetila EE info centar Zadarske županije

Delegacija UNDP-a posjetila EE info centar Zadarske županije

Zadar, 13. listopada 2011.

Nedavno otvoreni Solarni edukacijski centar i EE info centar Zadarske županije posjetili su danas Jens Wandel, pomoćnik direktora regionalnog ureda UNDP-a, Kamil Wyszkowski, voditelj ureda UNDP Poljska i Louisa Vinton, koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a u Republici Hrvatskoj. 

više
Devet ISGE radionica za krajnje korisnike školskih objekata u SDŽ

Devet ISGE radionica za krajnje korisnike školskih objekata u SDŽ

Splitsko-dalmatinska županija, 10.-12. listopada 2011.

Od 10. do 12. listopada održano je devet ISGE radionica za krajnje korisnike objekata iz područja školstva u vlasništvu Splitsko-dalmatinske županije na kojima je o ISGE sustavu educirano ukupno 56 korisnika. Radionice su vodili doc. dr. sc. Sandro Nižetić, voditelj EE projekata za područje Dalmacije te Ivan Jurčević, voditelj tima za područje Dalmacije.

više
Započeo Tečaj za ISGE II

Započeo Tečaj za ISGE II

12. listopada 2011.

28. rujna započelo je održavanje Tečaja za ISGE II koji ima za cilj uspostavu sustavnog gospodarenja energijom u objektima, unos podataka u ISGE i inicijalnu izradu Programa energetske učinkovitosti na temelju ZUKE-a. Kao rezultat ovog tečaja očekuje se bolje razumijevanje zakonskih okvira vezanih uz energetsku učinkovitost, energetske preglede i energetsko certificiranje objekata kao i važnost praćenja potrošnje te sustavnog gospodarenja energijom u objektima. 

više
Treća ISGE radionica za korisnike iz Brodsko-posavske županije

Treća ISGE radionica za korisnike iz Brodsko-posavske županije

Slavonski Brod, 10. listopada 2011.

Danas je u Slavonskom Brodu održana 3. radionica za krajnje korisnike ISGE sustava Brodsko-posavske županije. 9 korisnika iz županije upoznato je sa novim ISGE sustavom pomoću kojeg će od petka početi sa praćenjem potrošnje energije na svojim objektima kojih je ukupno preko 50. 

više
Održana radionica _Održiva javna nabava_ za djelatnike iz JLS-a

Održana radionica Održiva javna nabava za djelatnike iz JLS-a

Zagreb, 10. listopada 2011.

U prostorima HGK danas je održana cjelodnevna radionica Održiva javna nabava, dio niza stručnih edukacijskih radionica kojima se želi potaknuti javne uprave na nabavu energetski efikasnih i ekološki prihvatljivih proizvoda i usluga. Ovaj edukacijski modul dio je SGE projekta, a održava se u suradnji UNDP-a s Uredom za središnju javnu nabavu, Upravom za sustav javne nabave, Hrvatskom akreditacijskom agencijom, Hrvatskim zavodom za norme, Jav.Na-om, Udrugom gradova i HGK-om.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Ugradite solarne kolektore za zagrijavanje potrošne tople vode. Tipični solarni sustav za 4 osobe na obiteljskoj kući ima oko 4m² površine sa spremnikom od 300-500 l. Investicija se u pravilu isplati za 5-7 godina.