Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
U OŠ Vodice održana radionica o EE i OIE

U OŠ Vodice održana radionica o EE i OIE

Vodice, 7. ožujka 2012.

Danas su OŠ Vodice posjetili regionalni predstavnici SGE projekta iz Zadra te pritom za 22 učenika šestog razreda održali radionicu Energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije. Učenici su aktivno sudjelovali u radionici potaknuti razmišljanjima o energiji i njenom racionalnom korištenju te o upotrebi alternativnih izvora u svrhu rješavanja problema stakleničkih plinova. Škola je dobila primjerke brošura 200 EE savjeta i Izazov težak jednu tonu.

više
Otvoren EE Info pult u Zagrebačkom holdingu

Otvoren EE Info pult u Zagrebačkom holdingu

Zagreb, 6. ožujka 2012.

U prostoru Centra za korisnike Zagrebačkog holdinga, u ulici grada Vukovara 4, otvoren je EE info pult namijenjen informiranju građana o energetskoj efikasnosti i energetski efikasnim proizvodima koji se mogu primijeniti u kućanstvu. EE info pult sadrži besplatne brošure Izazov težak 1 tonu i 200 EE savjeta sa savjetima primjenjivima u vlastitom kućanstvu, koji opisuju kako efikasnije koristiti energiju, živjeti kvalitetnije i plaćati manje.

više
 Radionice _Zelenog ureda_ u sklopu HIO programa već 2 godine u akciji

Radionice Zelenog ureda u sklopu HIO programa već 2 godine u akciji

Zagreb, 2. ožujka 2012.

Na današnji dan obilježavamo dvije godine održavanja radionica Zelenog ureda koje se provode u sklopu programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red. Moguće uštede za energente i uredske resurse su oko 10% samo primjenom savjeta s radionice. U dvije godine održane su 234 radionice Zelenog ureda, na kojima je sudjelovalo 5987 djelatnika javnog sektora. 

više
Održane dvije ISGE radionice u školama Zadarske županije

Održane dvije ISGE radionice u školama Zadarske županije

27. veljače i 1. ožujka 2012.

Održavanjem dviju ISGE edukacijskih radionica za krajnje korisnike objekata osnovnih i srednjih škola u vlasništvu Zadarske županije, educirano je još 19 korisnika koji će pratiti mjesečnu i tjednu potrošnju na 12 matičnih objekata, a kasnije će uključiti i područne objekte. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Ljeti u instalacije centralnog grijanja može ući zrak koji s početkom sezone grijanja može smanjiti kapacitet vašeg sustava, stoga je nužno redovito odzračivati radijatore i cijelu instalaciju.