Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Grad Zadar uvodi _Zeleni ured_ u škole

Grad Zadar uvodi Zeleni ured u škole

Zadar, 22. travnja 2013.

U Maloj vijećnici Gradske uprave Zadar danas su svečano potpisani Pismo namjere o uvođenju Zelenog ureda u Grad Zadar te Politika Zelenog ureda kojom su se OŠ Stanovi i OŠ Šime Budinića prve i službeno obvezale provoditi aktivnosti Zelenog ureda u svojim prostorima. Time je i službeno otpočeo 2. Tjedan energetske učinkovitosti Grada Zadra.

 

više
Otvoren EE info centar Šibensko-kninske županije

Otvoren EE info centar Šibensko-kninske županije

Šibenik, 22. travnja 2013.

U sklopu obilježavanja Dana energetske održivosti Šibensko-kninske županije povodom Dana planete Zemlje, danas je u Tehničkoj školi svečano otvoren županijski Info centar energetske efikasnosti.  EE info centar službeno su otvorili župan Goran Pauk te Zoran Bogunović, stručnjak za koordinaciju projekata, marketing, partnerstva i komunikacije EE projekta. 

više
_Misli na sutra_ za djecu Dječjeg vrtića Katarina Frankopan

Misli na sutra za djecu Dječjeg vrtića Katarina Frankopan

Krk, 22. travnja 2013.

U sklopu dana otvorenih vrata Dječjeg vrtića Katarina Frankopan je povodom Dana planete Zemlje za djecu predškolskog uzrasta održana info-edu radionica Misli na sutra. Radionici je nazočilo pedesetak osoba, od čega dvadesetak djece vrtićke dobi te njihovi roditelji, odgajatelji, voditeljica i ravnateljica vrtića kao i EE tim grada Krka.

više
Radionica za korisnike ISGE sustava Grada Koprivnice

Radionica za korisnike ISGE sustava Grada Koprivnice

Koprivnica, 22. travnja 2013.

U prostorijama Visoke poslovne škole danas je održana edukativna radionica za odgovorne osobe ISGE sustava grada Koprivnice na temu ISGE kao alat za provjeru točnosti unosa mjesečnih računa i očitanja energenata i vode. Radionicu je vodio Miljenko Vuković, regionalni SGE asistent, a prisustvovalo je 13 korisnika ISGE sustava i voditelj gradskog EE ureda Nebojša Kalanj.

više
U Splitu održana radionica _Energetska učinkovitost u kućanstvima_

U Splitu održana radionica Energetska učinkovitost u kućanstvima

Split, 16. travnja 2013.

U splitskoj Sveučilišnoj knjižnici danas je u organizaciji EE info ureda Grada Splita i UNDP-a za građane održana druga po redu radionica Energetska učinkovitost u kućanstvima. Na dvosatnoj radionici građani su imali priliku saznati više o plinofikaciji, EE rasvjeti, primjeni toplinskih solarnih kolektora te sustavima centralnog grijanja zahvaljujući predavačima tvrtki EVN, Philips i Bosch. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Štedne žarulje opasan su otpad stoga je potrebno njima pažljivo rukovati i odlagati ih na za to predviđena odlagališta.