Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Završen ciklus radionica Zelenog ureda za djelatnike MMPI-a

Zagreb, 20. svibnja 2010.

Ovaj mjesec su održane edukacijsko-motivacijske radionice Zeleni ured za djelatnike Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Ukupno je održano devet radionica Zeleni  ured u MMPI-u kroz koje je prošlo 144 djelatnika. Pojedini djelatnici Ministarstva pokazali su zavidno znanje iz područja energetske efikasnosti što je doprinijelo dinamici na radionicama. Nakon MMPI-a radionice Zeleni ured sele se na adresu Ministarstva financija. 

više

Solin i Omiš započeli sa dnevnim očitanjima potrošnje energije

Solin, Omiš, 18. svibnja 2010.

Nakon niza edukacijskih sadržaja i pripreme za praćenje potrošnje energije, gradovi Solin i Omiš su prvi gradovi koji su počeli sa dnevnim očitanjima i na taj način napravili iskorak u sustavnom gospodarenju energijom u gradskim upravama.

više

Tečaj za energetske savjetnike u vojnom kompleksu Lora

Split, 18. svibnja 2010.

U vojnom kompleksu Lora od 18. do 20. svibnja 2010. godine, održan je prvi dio Tečaja za energetske savjetnike. Tečaj je namijenjen predstavnicima Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH), Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi (MZSS), Ministarstva financija (MFIN) i Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) te je na istom prisustvovalo pedesetak sudionika. Drugi dio tečaja održat će se na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) u Splitu. 

više

ISGE radionica u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Vinkovci, 17. svibnja 2010.

U Velikoj vjiećnici u Vinkovcima 64 osobe prisustvovale su ISGE radoinici za kontakt osobe na objektima u vlasništvu Vukovarsko-srijemske županije. Radionicu je otvorio zamjenik župana, g. Željko Cirba. UNDP su predstavljali Tena Benaković i Mia Dragović, a na radionici je osim tehničkog dijela bilo govora i o mogućim uštedama te promicanju energetske efikasnosti u županijskim školama i vrtićima.

više

Edukacija zaposlenika o Zelenom uredu

14. svibnja 2010.

Nakon niza radionica Zeleni ured za voditelje Zelenih ureda u jedinicama lokalne (samo)uprave, započet je drugi ciklus radionica koji se odnosi na edukaciju zaposlenika. Motivacijske radionice imaju za cilj podizanje energetske i ekološke svijesti te primjenu mjera energetske efikasnosti u uredima i svojim domovima. Drugi ciklus radionica, započeo je u tjednu 4. do 7. svibnja i to radionicama u gradovima Omišu, Trogiru i Solinu. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Termostat hladnjaka regulirajte na srednju poziciju. Niža temperatura ne znači nužno i bolje čuvanje hrane, a potrošnja energije može porasti za 10-15%.