Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
U Osijeku održan tečaj za tehničko osoblje MUP-a

U Osijeku održan tečaj za tehničko osoblje MUP-a

Osijek, 16. svibnja 2011.

U sklopu programa Dovesti svoju kuću u red, u Osijeku je održan šesti po redu  tečaj pod nazivom Gospodarenje energijom u zgradama (GEZ) namijenjen tehničkom osoblju PU Osječko-baranjske, PU Brodsko-posavske, PU Požeško-slavonske i PU Vukovarsko-srijemske. Sudionici tečaja, njih 33, bili su zadovoljni dobivenim informacijama za koje su izjavili da će im koristiti u svakodnevnom radu. 

više
Prva u nizu ISGE radionica u Osječko-baranjskoj županiji

Prva u nizu ISGE radionica u Osječko-baranjskoj županiji

Osijek, 12. svibanj 2011.

U Osijeku je danas održana prva u ciklusu radionica za edukaciju krajnjih korisnika Osječko-baranjske županije za korištenje Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE). Osječko-baranjska županija u svojem vlasništvu ima preko 350 objekata, a svaki već više od godinu dana ima osobe zadužene za kontroliranje potrošnju energije u objektu. Saznanje gdje i koliko energije trošimo prvi je korak prema uštedi i efikasnijem korištenju energije.

više
Prva ISGE edukacija u Zadarskoj županiji

Prva ISGE edukacija u Zadarskoj županiji

Nin, 11. svibnja 2011.

Danas je u OŠ Petra Zoranića u Ninu otpočela edukacija krajnjih korisnika Zadarske županije za korištenje novog Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE). Kako je riječ o velikom broju županijskih zgrada, a želja je da se edukacija obavi na kvalitetnom nivou, ovaj tip radionica će se održavati u manjim grupama od po 5-8 korisnika.  Riječ je o unosu mjesečne i tjedne potrošnje, što je i cilj SGE projekta kako bi se redovito provodila kontrola potrošnje svih energenata u objektima u vlasništvu Zadarske županije.

više
Radionica za odgovorne osobe u Ministarstvu pravosuđa: državno odvjetništvo i pravobraniteljstvo

Radionica za odgovorne osobe u Ministarstvu pravosuđa: državno odvjetništvo i pravobraniteljstvo

Zagreb, 11. svibnja 2011.

U sklopu programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red održana je informativno-edukativna radionica za odgovorne osobe državnog odvjetništva i pravobraniteljstva RH. Voditeljica programa Vlade RH dr.sc. Vlasta Zanki predstavila je HIO program uz naglasak na veliki potencijal za uštede koji postoje u Republici Hrvatskoj, a samim time i u Ministarstvu pravosuđa. 

više
Predstavnici devet gradova primili _Energetsku povelju_

Predstavnici devet gradova primili Energetsku povelju

2. - 10. svibnja 2011.

Tijekom Europskog tjedna, od 2. do 10. svibnja, uručeno je devet Energetskih povelja predstavnicima grada Pregrade, Svete Nedelje, Donje Stubice, Sveti Ivan Zelina, Zaprešića, Krapine, Oroslavja, Ivanić Grada i Slunja. Povelje je uručila Jelena Kremenjaš, predstavnica UNDP-a i SGE projekta. Energetsku povelju potpisali su predstavnici svih 127 gradova i 20 županija u Hrvatskoj. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Ugradnjom sobnog termostata, moguće je smanjiti troškove grijanja za 7-15 %. Programirajte termostat tako da noću ili dok ste izvan kuće temperaturu postavite na nižu vrijednost.