Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Otvorena prva hrvatska solarna punionica električnih vozila

Otvorena prva hrvatska solarna punionica električnih vozila

Zadar, 21. rujna 2011.

U prostoru jučer otvorenog Solarnog centra, danas je otvorena i prva solarna punionica električnih vozila u Hrvatskoj. Riječ je o samostalnom projektu zadarske strukovne škole Vice Vlatkovića pokrenutom prije tri mjeseca i vrijednom oko 80 tisuća kn. Punionicu je otvorila dr. Sigrid Jordan, voditeljica GTZ-a.

više
Priručnici za korištenje ISGE-a dostupni online

Priručnici za korištenje ISGE-a dostupni online

21. rujna 2011.

Korisnicima ISGE sustava od danas su na raspolaganju online Priručnici za korištenje ISGE-a. Dostupni priručnici podijeljeni su prema ulogama koje korisnik može imati u sustavu, a nalaze se na sljedećem linku

više
Započeo set nadopune Tečaju ISGE I

Započeo set nadopune Tečaju ISGE I

Zagreb, 20. rujna 2011.

Prošli tjedan započela je nadopuna Tečaja za osnovno korištenje Informacijskog sustava za gospodarenje energijom – ISGE I, koja je namijenjen osposobljavanju tehničkog i administrativnog osoblja. Educirano osoblje predstavlja buduće energetske korisnike i menadžere osposobljene za samostalno korištenje ISGE računalnog programa i kontinuirano praćenje potrošnje energenata.

više
 U Zadru otvoreni _Solarni edukacijski centar_ i EE info centar Zadarske županije

U Zadru otvoreni Solarni edukacijski centar i EE info centar Zadarske županije

Zadar, 20. rujna 2011.

Zadarska županija i UNDP danas su svečano otvorili Solarni edukacijski centar i Info centar za energetsku efikasnost Zadarske županije. EE info centar šesti je centar toga tipa u RH pa stoga i ovdje građani mogu besplatno dobiti korisne informacije o tome kako mogu uštedjeti novac koristeći solarnu energiju i druge energetski učinkovite tehnologije. 

više
U Solinu održana ISGE radionica za krajnje korisnike

U Solinu održana ISGE radionica za krajnje korisnike

Solin, 19. rujna 2011.

Danas je u informatičkim prostorijama u sklopu poslovnog centra održana ISGE radionica za krajnje korisnike objekata u vlasništvu Grada Solina. U uvodnom dijelu doc.dr.sc. Sandro Nižetić, regionalni koordinator SGE projekta za područje Dalmacije pojasnio je smisao i koristi primjene ISGE sustava, dok je u drugom dijelu radionice Ivan Jurčević, voditelj tima za područje Dalmacije, demonstrirao konkretne mogućnosti sustava. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Kod montaže klimatizacijskog uređaja, vanjsku jedinicu po mogućnosti montirajte na sjeverni dio kuće, a cijevi koje spajaju vanjsku i unutarnju jedinicu adekvatno izolirajte.