Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Prva ISGE radionica u Gradu Splitu

Split, 28. listopada 2009.

U vijećnici Grada Splita održana je prva ISGE radionica s temom provođenja tjednih očitanja potrošnje energenata. Dogradonačelnica Anđelka Visković, održala je uvodnu riječ te prisutnim domarima i tehničkom osoblju  naglasila važnost provođenja SGE projekta u Gradu Splitu koji u svom vlasništvu ima preko 200 objekata. Na radionici je prisustvovalo dvadesetak domara i tehničkog osoblja osnovnih i srednjih škola.

više

Sustavno gospodarenje energijom u Gradu Splitu

Split, 23. listopada 2009.

U Gradu Splitu održana je prezentacija SGE projekta kojoj su prisustvovali novoizabrani pročelnici, dogradonačelnica Anđelka Visković te predstavnici splitske razvojne agencije koji u ime Grada provode SGE projekt. Voditeljica projekata SGE i HiO za područje Dalmacije, dr.sc. Vlasta Zanki, predstavila je sadržaj te aktivnosti na projektima nakon čega je Leonardo Ljubičić, direktor Splitske razvojne agencije, predstavio konkretne rezultate provođenja SGE projekta u Gradu te ukazao na važnost i korist SGE projekta.

više

SGE u Virovitičko-podravskoj županiji i Gradu Virovitici

Virovitica, 20. listopada 2009.

U Velikoj vijećnici zgrade Županije održana je radionica za ravnatelje i domare na kojoj je prisustvovalo više od šezdeset sudionika. SGE radionicu je pozdravnim govorom otvorio Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, a gradonačelnik Virovitice, Ivica Kirin, predstavio je pozitivne primjere te izrazio zadovoljstvo provođenjem SGE-a u Virovitici. Tom prigodom, Županu i Gradonačelniku svečano je uručen po primjerak Energetske povelje.

više

Radionica o HIO programu u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva

Zagreb, 13. listopada 2009.

Nastavno na potpisano Pismo namjere između Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), predstavnici UNDP-a održali su edukacijsku radionicu u sklopu programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red za osoblje Ministarstva na odgovorim pozicijama. Najavljeno je prikupljanje podataka o objektima u vlasništvu Ministarstva te unošenje dobivenih podataka u Informacijski sustav za gospodarenje energijom (ISGE).

više

Gradonačelniku Garešnice uručena Energetska povelja

Garešnica, 24. rujna 2009.

U sklopu provedbe SGE projekta u Gradu Garešnici, održano je svečano uručenje Energetske povelje gradonačelnika i župana Republike Hrvatske. Gradonačelniku Velimiru Žuncu primjerak Energetske povelje uručio je predstavnik UNDP-a Mladen Antolić, voditelj projekata EE u zgradarstvu. Grad Garešnica se potpisivanjem Pisma namjere aktivno uključio u provođenje SGE projekta.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Prije otvaranja vrata hladnjaka, razmislite što vam je potrebno. Ne držite ih otvorena duže nego je potrebno, te provjerite jeste li ih dobro zatvorili odnosno prijanja li dobro brtva na vratima.