Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Održana druga ISGE radionica za korisnike Ličko-senjske županije

Održana druga ISGE radionica za korisnike Ličko-senjske županije

Gospić, 16. travnja 2013.

U informatičkom kabinetu strukovne škole u Gospiću, danas je održana druga ISGE radionica namijenjena krajnjim korisnicima objekata  u vlasništvu Ličko-senjske županije. Na radionici su prisustvovala dva člana županijskog EE tima te 13 sudionika koji će pratiti mjesečnu i tjednu potrošnju energenata na 14 objekata. 

više
Održana druga ISGE radionica za korisnike Grada Šibenika

Održana druga ISGE radionica za korisnike Grada Šibenika

Šibenik, 12. travnja 2013.

U informatičkoj učionici OŠ Jurja Šižgorića u Šibeniku, danas je održana druga ISGE radionica za 12 krajnjih korisnika sustava za 8 objekata u vlasništvu Grada. Prisutnima su pojašnjene obveze i dužnosti prema ZUKE-u te princip unosa mjesečnih računa kao i tjednih očitanja u ISGE sustav. 

više
Učenici OŠ Mladost posjetili osječki EE info centar

Učenici OŠ Mladost posjetili osječki EE info centar

Osijek, 11. travnja 2013.

Osječki EE info centar danas su posjetili učenici 6. razreda OŠ Mladost i pritom obišli pasivnu kuću u kojoj se info centar nalazi te su im predstavljeni OIE sustavi. Održano im je predavanje o obnovljivim izvorima energije i osnovama energetske učinkovitosti te su im podijeljene brošure 200 EE savjeta. 

više
_Misli na sutra_ za učenike OŠ u Klancu

Misli na sutra za učenike OŠ u Klancu

Klanac, 10. travnja 2013.

U prostorijama OŠ Ante Starčevića u Klancu danas je za 27 učenika trećih i četvrtih razreda održan info-edu školski sat Misli na sutra. Nakon uvodnog izlaganja o energiji, prikazan je edukativni animirani film Misli na sutra, nakon čega su se učenici aktivno uključili u diskusiju o porukama filma i pokazali zavidno znanje o energiji i njenom utjecaju na okoliš.

više
U Zadru otvorena Zelena EE knjižnica

U Zadru otvorena Zelena EE knjižnica

Zadar, 4. travnja 2013.

U zadarskoj Gradskoj knjižnici danas je svečano otvorena Zelena knjižnica energetske efikasnosti (ZeeK). Zadar se time pridružio Zagrebu, Osijeku, Splitu i Križevcima te svojim građanima ponudio još jedno mjesto za informiranje o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Koristite manje papira i kad je god to moguće koristite reciklirani papir. Ispis pisačem, fotokopiranje i faksiranje troše energiju. Češće koristite elektroničku poštu - brže je, jeftinije i zdravije za okoliš.