Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Suradnja između Programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red i Ureda za središnju javnu nabavu

Zagreb, 14. svibnja 2010.

Dr. sc. Vlasta Zanki, voditeljica programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red, Dunja Fadljević, voditeljica projekta - Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama i Dean Smolar, koordinator na Programu Vlade RH Dovesti svoju kuću u red, predstavili su aktivnosti UNDP-a na području zelene javne nabave i održivog razvoja Uredu za središnju javnu nabavu Vlade RH. UNDP se posebno osvrnuo na aktivnosti Programa Dovesti svoju kuću u red i uvođenje koncepta Zelenog ureda u državnu upravu te važnost održive i isplative zelene javne nabave.

više

Zeleni ured u Karlovačkoj županiji

Karlovac, 14. svibnja 2010.

Radionica Zelenog ureda održana je u uredu župana Karlovačke županije, za buduće voditelje Zelenog ureda županije. Radionica za voditelje Zelenog ureda dio je provedbe projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama Republike Hrvatske i temelj je uspostavljanja aktivnosti Zelenog ureda u objektima u vlasništvu županije. Cilj radionice je predstavljanje koncepta uvođenja principa Zelenog ureda u poslovanje jedinica lokalne i regionalne samouprave s ciljem kontinuiranog poboljšanja energetske efikasnosti. 

više

Predstavljanje Detaljne investicijske studije kompleksa Firule u sklopu KBC Split

Split, 12. svibnja 2010.

Održana je prezentacija Detaljne investicijske studije kompleksa Firule u sklopu Kliničkog bolničkog centra Split (KBC Split) za predstavnike Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi. Program Ujedinjenih naroda za razvoj naručio je studiju u sklopu programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red (HIO), koju je izradilo poduzeće Roterm iz Splita.

više

ISGE radionice u Osječko-baranjskoj županiji

Osijek, 12. svibnja 2010.

Na Ekomskom fakultetu u Osijeku održane su ISGE  radionice za kontakt osobe koje već tri mjeseca prate potrošnju energije na svim objektima u vlasništvu županije. Na radionici je predstavljen Informacijski sustav za gospodarenje energijom te su objašnjene osnove za njegovo korištenje. Stotinjak osoba prošlo je radionicu i time su uspostavljene osnove za početak praćenja potrošnje energije u 360 županijskih objekata. 

više

SGE radionica registra zgrada u Dubrovačko – neretvanskoj županiji

Dubrovnik, 7. svibnja 2010.

Održana je radionica o osnivanju registra zgrada u vlasništvu Dubrovačko – neretvanske županije. Radionicu je uvodnim riječima otvorio zamjenik župana, Frano Skokandić. Sandro Nižetić, voditelj projekta EE u zgradarstvu za područje Dalmacije, predstavio je SGE projekt nakon čega je odrađena prezentacija registra zgrada. Na radionici je prisustvovalo četrdesetak  predstavnika objekata u vlasništvu županije.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Zamrznutu hranu odleđujte prvo u hladnjaku jer na taj način zamrznuta hrana pri odleđivanju ˝besplatno˝ hladi drugu hranu u hladnjaku.