Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Predstavljeni rezultati projekta _Smart Energy City Sisak_

Predstavljeni rezultati projekta Smart Energy City Sisak

Sisak, 10. svibnja 2011.

U gradskoj vijećnici Grada Siska danas su predstavljeni dosadašnji rezultati zajedničkog rada grada Siska, UNDP Hrvatska i španjolskog tehnološkog instituta Tecnalia kao partnera u pilot projektu Smart Energy City Sisak. Glavni fokus projekta je razvoj infrastrukture grada Siska prema smart city konceptu u suradnji sa javnim i privatnim tvrtkama te institucijama s interesom u pojedinim pokrenutim projektima.

više
_Misli na sutra_ prikazan na sisačkom _Zelenom tjednu_

Misli na sutra prikazan na sisačkom Zelenom tjednu

Sisak, 9. svibnja 2011.

U sklopu Zelenog tjedna koji se od 9.-15. svibnja održava u Sisku, EE tim Grada Siska održao je informativno-edukativni školski sat Misli na sutra za učenike od prvog do četvrtog razreda Osnovne škole SelaZeleni tjedan ima za cilj educirati građane o različitim aktivnostima koje mogu Sisak učiniti “zelenim gradom”. Desetominutni film Misli na sutra namijenjen je informiranju i educiranju djece ranog školskog uzrasta i poticanju pozitivnog i odgovornog ponašanja prilikom svakodnevnog korištenja energije.

više
Radionica za domare srednjih škola Zadarske županije

Radionica za domare srednjih škola Zadarske županije

Zadar, 9. svibnja 2011.

Nakon uspješno održane edukacijsko-motivacijske radionice Gospodarenje energijom u zgradarstvu za tehničko osoblje osnovnih škola, u prostorijama budućeg EE info centra u Zadru danas su radionicu slušali domari srednjih škola Zadarske županije. Regionalna koordinatorica SGE projekta, Jelena Atlić McColgan i asistentica na projektu, Lana Hudetz, nastojale su približiti mjere koje se mogu primjeniti na radnom mjestu i domu s ciljem smanjenja potrošnje energije, odnosno smanjenja režijskih troškova.

više
Radionica za odgovorne osobe Ministarstva pravosuđa na području Dalmacije

Radionica za odgovorne osobe Ministarstva pravosuđa na području Dalmacije

Split, 6. svibnja 2011.

U sklopu programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red održana je Uvodna prezentacija za odgovorne osobe Ministarstva pravosuđa na području Dalmacije. Ministarstvo pravosuđa ozbiljno je krenulo u provedbu aktivnosti programa kojeg je na Županijskom sudu u Splitu predstavila dr. sc. Vlasta Zanki, voditeljica programa Vlade RH. Prezentacijom se dao naglasak na važnost uspostave kontinuiranog provođenja mjera energetske efikasnosti na nivou svih objekata u vlasništvu i/ili nadležnosti Vlade RH.

više
ISGE radionice u Ninu i Biogradu n/M

ISGE radionice u Ninu i Biogradu n/M

Nin i Biograd n/M, 6. svibnja 2011.

U Ninu i Biogradu n/M danas su održane edukacijske radionice za EE timove na kojima je prikazano napredno korištenje Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE) u zgradarstvu. Gradovi Nin i Biograd n/M rijetki su primjeri gradova koji ažurno na tjednoj razini prate i unose potrošnju energije i vode kroz ISGE.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Tuširajte se umjesto kupanja u kadi jer ćete na taj način potrošiti i do 50% manje energije i vode.