Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
U Puli održan _Info dan o energetskoj efikasnosti_

U Puli održan Info dan o energetskoj efikasnosti

Pula, 17. rujna 2011.

Grad Pula i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) danas su za građane Pule na Trgu Portarata održali Info dan o energetskoj efikasnosti (EE info dan). EE info dan organiziran je kao jedna od aktivnosti SGE projekta u suradnji s tvrtkama-partnerima projekta, a namijenjen je edukaciji i informiranju građana o dostupnim proizvodima i sustavima za povećanje energetske efikasnosti.

više
_Zeleni ured_ u Uredu predsjednika Republike Hrvatske

Zeleni ured u Uredu predsjednika Republike Hrvatske

Zagreb, 16. rujna 2011.

U Uredu predsjednika RH održane su dvije edukacijsko–motivacijske radionice Zeleni ured na kojima je sudjelovalo ukupno 67 djelatnika. Radionice Zelenog ureda održavaju se u sklopu programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red - HIO, već skoro dvije godine s ciljem da svi djelatnici javne uprave prođu kroz ovu edukacijsku aktivnost.

više
Održan info-edu sat sa mališanima OŠ A. G. Matoša u Novalji

Održan info-edu sat sa mališanima OŠ A. G. Matoša u Novalji

Novalja, 15. rujna 2011.

Trideset i dvoje učenika trećih razreda OŠ A. G. Matoša u Novalji sudjelovala su u edukacijskom školskom satu Misli na sutra. Djeca su sa zanimanjem pratila priču o obitelji tate Gašpara koja zna kako efikasno trošiti energiju. Nakon projekcije filma razvio se interaktivni dio u kojem se vidjelo da djeca znaju mjere energetske efikasnosti koje primjenjuju kod kuće ali i da su zapamtili neke nove koje mogu početi primjenjivati nakon razgovora sa svojim ukućanima. 

više
Prva ISGE radionica za Grad Osijek

Prva ISGE radionica za Grad Osijek

Osijek, 15. rujna 2011.

U poduzetničkom inkubatoru BIOS danas je održana prva radionica za krajnje korisnike ISGE sustava Grada Osijeka. Na radionici su sudjelovali predstavnici Gradskih uprava i mjesnih kotara, dječjeg kazališta, knjižnica i centra za predškolsko obrazovanje, koji će obuhvatiti preko 50 objekata u vlasništvu Grada, te educirati tehničko osoblje ustanova kojim rukovode.

više
Gradonačelniku Vrlike uručena _Energetska povelja_

Gradonačelniku Vrlike uručena Energetska povelja

Vrlika, 15. rujna 2011.

Prilikom današnjeg radnog sastanka između predstavnika SGE projekta i gradonačelnika Grada Vrlike Ivana Ćorića, doc.dr.sc. Sandro Nižetić, voditelj EE projekata za područje Dalmacije, uručio je gradonačelniku primjerak Energetske povelje. Dogovoreno je aktivno uključivanje Grada Vrlike u provedbu SGE projekta te skoro potpisivanje Pisma namjere, kao početak provedbe projektnih aktivnosti.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • LED žarulje predstavljaju najefikasniju rasvjetu - traju dulje čak i od fluorokompaktnih te imaju dulji radni vijek i manju potrošnju energije.