Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Regulacija tržišta električne energije

Regulacija tržišta električne energije

Zagreb, 1. srpnja 2007.

Počevši od 01.07.2007. na snagu su stupili novi zakoni i podzakonski propisi vezani uz reguliranje tržišta električnom energijom. Tarifnim sustavom određene su poticajne cijene otkupa električne energije za povlaštene proizvođače, a uredbom o minimalnom udjelu bi se do 31. prosinca 2010. udio proizvodnje el. energije iz OIE trebao popeti na 5.8%, a kogeneracijskih postrojenja na 2%. 

više
Prezentacija nalaza energetskih ocjena - Ugo Hoteli Opatija - Hotelsko naselje Solaris, Šibenik

Prezentacija nalaza energetskih ocjena - Ugo Hoteli Opatija - Hotelsko naselje Solaris, Šibenik

Opatija, 21. lipnja 2007. i Šibenik, 26. lipnja 2007.

U Opatiji i Šibeniku, održane su prezentacije nalaza energetskih ocjena, provedene na Ugo Hotelima u Opatiji i hotelskom naselju Solaris kraj Šibenika. Projekt Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj i pripadajući projektni ured UNDP-a su u oba slučaja ponudili uslugu tehničkog i stručnog savjetovanja i pomoći pri realizaciji predloženih mjera uštede energije, s ciljem što kvalitetnijeg i jednostavnije realizacije projekata te postizanja krajnjeg rezultata smanjenja potrošnje energije, a samim time i smanjenja zagađenja okoliša.

više
Održan stručni seminar _Integrirani pristup projektiranju objekata i KGH sustava_

Održan stručni seminar Integrirani pristup projektiranju objekata i KGH sustava

Zagreb, 12. lipnja 2007.; Rijeka 13. lipnja 2007. i Split 14. lipnja 2007.

U Zagrebu, Rijeci i Splitu u organizaciji Programa Ujedinjenih Naroda za razvoj (UNDP), Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Veleposlanstva SAD-a, Društva za oblikovanje održivog razvoja, Hrvatske gospodarske komore te Razreda arhitekata Hrvatske komore arhitekata i inženjera u graditeljstvu, održana su predavanja g. H. Jaya Encka na temu Integrirani pristup projektiranju objekata i KGH sustava

više
Povodom _Svjetskog dana zaštite okoliša_ predstavljena brošura _Prihvatite izazov težak 1 tonu CO2_

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša predstavljena brošura Prihvatite izazov težak 1 tonu CO2

Zagreb, 4. lipnja 2007.

U prostorijama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) na Ksaveru je povodom nadolazećeg Svjetskog dana zaštite okoliša koji se obilježava 5. lipnja predstavljena brošura Prihvatite izazov težak 1 tonu CO2.

više
Energetska rekonstrukcija bolnice Firule u Splitu

Energetska rekonstrukcija bolnice Firule u Splitu

Split, 1. lipnja 2007.

Potpisano je Pismo namjere između bolnice Firule i UNDP-a. UNDP će raspisati natječaj za energetski pregled zgrada bolnice na lokaciji Firule i detaljnu investicijsku studiju za izbor najpovoljnijeg energetskog sustava u bolnici. Time će biti pokrenuta energetska rekonstrukcija bolnice Firule u Splitu.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Zamjenom starog kotla na lož ulje kondenzacijskim kotlom na prirodni plin moguće je uštedjeti na troškovima i do 73%, dok je povrat investicije moguć u roku 3 godine.