Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Tehnička ISGE radionica u Biogradu n/M

Biograd n/M, 7. svibnja 2010.

Danas je u Gradu Biogradu n/M održana tehnička ISGE radionica za domare i tehničko osoblje objekata u vlasništvu Grada. Na radionici se detaljno objasnilo kako unositi mjesečnu potrošnju u ISGE, nastavno na uvide u mjesečne račune. Već duže vrijeme Grad unosi tjedna očitanja svih mjernih mjesta u objektima, a na ovaj način će se stvoriti uvjeti da se u narednom razdoblju utvrde uštede energije koje su se ostvarile prvenstveno uspostavom Ureda za gospodarenje energijom i podizanjem svijesti zaposlenih u institucijama. 

više

Zeleni ured ovaj mjesec u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture

Zagreb, 6. svibnja 2010.

Djelatnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture pohađat će ovaj mjesec edukacijsko-motivacijsku radionicu Zeleni ured  u sklopu programa Vlade RH – Dovesti svoju kuću u red. Do sada su održane dvije radionice od ukupno deset koliko ih se namjerava održati obzirom na broj djelatnika Ministarstva. Novost Zelenog ureda su platnene vrećice koje smo počeli dijeliti sudionicima na radionici.

više

Tečaj za energetske savjetnike u MORH-u

Zagreb, 6. svibnja 2010.

Održan je treći Tečaj za energetske savjetnike za potrebe Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH) u periodu od 21. do 23. travnja te 6. svibnja 2010. godine. Tečaj je namijenjen stjecanju znanja iz područja toplinske zaštite u zgradama, grijanja, ventilacije, obnovljivih izvora energije, potrošnje električne energije te ekonomike u energetici.

više

Energetski efikasna rasvjeta u psihijatrijskoj bolnici Vrapče

Zagreb, 4. svibnja 2010.

U sklopu provedbe programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red danas je puštena u rad energetski efikasna javna rasvjeta u okrugu psihijatrijske bolnice Vrapče. Energetski efikasne lampe donirala je tvrtka Elektrotehnika d.o.o. S provedbom aktivnosti Programa očekuje se smanjenje potrošnje energenata od 10 do 30 posto što na godišnjoj razini iznosi između 45 i 135 milijuna kuna za oko 3000 objekata u vlasništvu Vlade RH.

više

Održana Druga ceremonija Sporazuma gradonačelnika

Bruxelles, 4. svibnja 2010.

U sjedištu Europskog Parlmenta u Bruxellesu, održana je Druga Ceremonija Sporazuma gradonačelnika (The Second Covenant of Mayors Ceremony). Tijekom ceremonije deklaraciju je potpisalo više od 500 gradova koji su se time obavezali na smanjenje emisije CO2 za više od 20% do 2020. godine. Ukupan broj potpisnika Sporazuma sada obuhvaća 1680 zajednica koje uključuju gradove, općine i teritorijalne zajednice.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Preporučena debljina toplinske izolacije na kosom krovu je od 16 do 20 cm. Izolaciju je potrebno postaviti u dva sloja - jedan sloj između rogova, a drugi sloj ispod rogova, kako bi se spriječili toplinski mostovi.