Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Zadarska županija i njeni gradovi potpisali _Energetsku povelju_

Zadarska županija i njeni gradovi potpisali Energetsku povelju

Zadar, 14. ožujka 2008.

Zadarski župan Stipe Zrilić i gradonačelnici svih gradova Zadarske županije, osim Biograda na moru, danas su u Zadru potpisali Energetsku povelju i Pismo namjere s Programom Ujedinjenih naroda za provedbu projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama (SGE) u Republici Hrvatskoj.

više
_Energetski doručak_ – prezentacija SGE projekta

Energetski doručak – prezentacija SGE projekta

13. ožujka 2008.

Projektni ured UNDP-a organizira Energetski doručak u županijskim centrima sa svrhom predstavljanja SGE rojekta SGE i potpisivanja Energetske povelje. Energetski doručak održavat će se od 14.ožujka do 22. travnja i to za 13 županija: Zadarsku, Splitsko-dalmatinsku, Osječko- baranjsku, Brodsko-posavsku, Požeško-slavonsku, Vukovarsko-srijemsku, Šibensko-kninsku, Sisačko-moslavačku, Bjelovarsko-bilogorsku, Koprivničko-križevačku, Zagrebačku, Karlovačku i Krapinsko-zagorsku županiju te Grad Zagreb. 

više
Prvi sastanak Organizacijskog odbora SGE konferencije

Prvi sastanak Organizacijskog odbora SGE konferencije

Zagreb, 14. veljače 2008.

Održan je prvi sastanak Organizacijskog odbora konferencije Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama Republike Hrvatske (SGE) na Zavodu za visoki napon i energetiku na FER-u, uz prisustvovanje desetak članova, predstavljen je program konferencije kao i dosadašnje aktivnosti na pripremi konferencije. 

više
Radionica o toplinskoj izolaciji i UNP-u u Sisku

Radionica o toplinskoj izolaciji i UNP-u u Sisku

Sisak, 13. veljače 2008.

Pozivamo sve zainteresirane da 19. veljače 2008. godine, s početkom u 10 sati sudjeluju u četvrtoj po redu, radionici pod nazivom Toplinska izolacija i korištenje propan-butan plina kao mjere energetske učinkovitosti koju će Ured za gospodarenje energijom Grada Siska organizirati u Gradskoj vijećnici.

više
Potpisivanje _Energetske povelje_

Potpisivanje Energetske povelje

Zagreb, 8. veljače 2008.

Na sastanku predsjedništva Udruge gradova, uz prisustvo tridesetak predstavnika gradova, predstavljen je SGE projekt te mogućnosti uključenja u projekt velikih i malih gradova. Ovom prigodom Energetsku povelju potpisalo je 12 gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Najbolji način izbjegavanja toplinskih mostova je postavljanje toplinske izolacije s vanjske strane cijele ovojnice objekta bez prekida te dobro brtvljenje reški i spojeva.