Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
U Senju održan info-edu sat o EE i OiE

U Senju održan info-edu sat o EE i OiE

Senj, 27. svibnja 2013.

Danas su učenici šestih razreda OŠ Silvije Strahimira Kranjčevića u Senju sudjelovali na radionici o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Radionicu, kojoj je nazočilo 46 učenika i njihovih nastavnika, održala je voditeljica regionalne provedbe EE projekta Jelena Atlić McColgan.

više
_Zeleni ured_ stigao u HBOR

Zeleni ured stigao u HBOR

Zagreb, 22.-24. svibnja 2013.

U prostorima HBOR-a održano je 5 motivacijskih radionica Zelenog ureda. Djelatnici HBOR-a i Hrvatskog kreditnog osiguranja (HKO) iskazali su veliki interes za edukaciju na području poticanja energetski efikasnog ponašanja u uredskim prostorijama, ali i u vlastitim domovima. Službeno je imenovan i voditelj Zelenog ureda, koji će nakon obuke u suradnji s UNDP-om postaviti i konkretan plan provedbe aktivnosti.

više
Završen ciklus edukacija _Misli na sutra_ u Zadarskoj županiji

Završen ciklus edukacija Misli na sutra u Zadarskoj županiji

Sveti Filip i Jakov i Sukošan, 23.svibnja 2013

Danas su u Zadarskoj županiji održana dva info-edu školska sata sa projekcijom animiranog filma Misli na sutra - za 38 učenika OŠ Sveti Filip i Jakov te 67 učenika OŠ Sukošan. Ovime je završen ciklus edukacije 720 osnovnoškolaca Zadarske županije o EE, OiE, recikliranju i ispravnom odlaganju otpada te zaštiti okoliša koji je proveo regionalni ured EE projekta.

više
Školski sat _Misli na sutra_ održan u Udbini i Donjem Lapcu

Školski sat Misli na sutra održan u Udbini i Donjem Lapcu

Udbina i Donji Lapac, 21. svibnja 2013.

Danas su u Ličko-senjskoj županiji održana dva info-edu školska sata Misli na sutra u sklopu provedbe SGE projekta. Prvi je održan u OŠ kralja Tomislava u Udbini za 17 učenika, a drugi u OŠ Donji Lapac za 22 učenika i njihove nastavnike. Učenici su upoznati sa OIE i štetnim posljedicama korištenja fosilih goriva, a školskim knjižnicama su donirani primjerci brošura 200 EE savjeta i DVD-a Misli na sutra.

više
Lansirana Zelena zona – UNDP Hrvatska partner znanja

Lansirana Zelena zona – UNDP Hrvatska partner znanja

Zagreb, 17. svibnja 2012.

Zagrebačka banka pokrenula je novu web stranicu pod nazivom Zelena zona, na kojoj se građani mogu dodatno educirati o mogućnostima ostvarivanja ušteda uz donošenje osobnih i poslovnih odluka u skladu s očuvanjem okoliša, zdravim životnim odabirima i afirmativnim društvenim djelovanjem. U kreiranju sadržaja je, kao partner znanja, sudjelovao i projekt Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Za ispiranje WC-a, u kanalizaciju otiđe skoro trećina dnevne potrošnje vode. Ugradite tzv. štedljive vodokotliće, koji pružaju mogućnost ispiranja sa 3,6 ili 9 l vode.