Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Treća ISGE radionica za korisnike iz Brodsko-posavske županije

Treća ISGE radionica za korisnike iz Brodsko-posavske županije

Slavonski Brod, 10. listopada 2011.

Danas je u Slavonskom Brodu održana 3. radionica za krajnje korisnike ISGE sustava Brodsko-posavske županije. 9 korisnika iz županije upoznato je sa novim ISGE sustavom pomoću kojeg će od petka početi sa praćenjem potrošnje energije na svojim objektima kojih je ukupno preko 50. 

više
Održana radionica _Održiva javna nabava_ za djelatnike iz JLS-a

Održana radionica Održiva javna nabava za djelatnike iz JLS-a

Zagreb, 10. listopada 2011.

U prostorima HGK danas je održana cjelodnevna radionica Održiva javna nabava, dio niza stručnih edukacijskih radionica kojima se želi potaknuti javne uprave na nabavu energetski efikasnih i ekološki prihvatljivih proizvoda i usluga. Ovaj edukacijski modul dio je SGE projekta, a održava se u suradnji UNDP-a s Uredom za središnju javnu nabavu, Upravom za sustav javne nabave, Hrvatskom akreditacijskom agencijom, Hrvatskim zavodom za norme, Jav.Na-om, Udrugom gradova i HGK-om.

više
Održana dva tečaja za domare i ostalo tehničko osoblje

Održana dva tečaja za domare i ostalo tehničko osoblje

Zagreb, 5. i 6. listopada 2011.

U Poslovnom centru VMD održana su dva tečaja Gospodarenje energijom u zgradama (GEZ) koja su svojim sadržajem namijenjena domarima i ostalom tehničkom osoblju. Na tečajevima su sudjelovale 22 tehničke osobe od kojih je 18 iz Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, dvije iz Ministarstva financija (Carinska uprava) i po jednba osoba iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija te Ministarstva pravosuđa (Trgovački sud u Rijeci). 

više
Kutina potpisala Izjavu o EE politici i zaštiti okoliša

Kutina potpisala Izjavu o EE politici i zaštiti okoliša

Kutina, 1. listopada 2011.

Danas je gradonačelnik Grada Kutine Davor Žmegač potpisao Izjavu o politici energetske učinkovitosti i zaštite okoliša. Izjava je drugi korak u provedbi SGE projekta u koji se Grad Kutina aktivno uključila potpisivanjem Pisma namjere s UNDP-om. Izjava iskazuje strateško opredjeljenje Grada za postizanje visoke učinkovitosti potrošnje energije i zaštite okoliša. 

više
Održana treća u nizu ISGE radionica za obrazovne institucije Zadarske županije

Održana treća u nizu ISGE radionica za obrazovne institucije Zadarske županije

Zadar, 30. rujna 2011.

Danas je u Obrtničkoj školi Gojka Matuline u Zadru održana treća u nizu ISGE edukacijskih radionica za krajnje korisnike objekata u vlasništvu Zadarske županije. Na radionici je prisustvovalo 15 odgovornih osoba iz školskih ustanova.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Kupujte veća pakiranja proizvoda koje redovito koristite. Za proizvodnju jedne boce od 1,5 l potroši se manje energije nego za 3 boce od 0,5 l. Također, proizvodi se i manje otpada.