Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
 Pokretanje projekta _Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama_

Pokretanje projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama

Zagreb, 19. prosinca 2007.

U Crnoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, održana je prezentacija povodom pokretanja projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama (SGE). Projekt će trajati dvije godine, a cilj mu je smanjiti potrošnju energije u zgradama i tvrtkama koje su u vlasništvu gradova i županija.   

više
Pokretanje druge medijske kampanje u sklopu EE projekta

Pokretanje druge medijske kampanje u sklopu EE projekta

18. prosinca 2007.

Krajem listopada 2007.g. EE projekt pokrenuo je svoju drugu informativno-edukativnu medijsku kampanju za projekt Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj. Kampanja je usmjerena građanstvu s ciljem poticanja pravilnog gospodarenja s energijom kako bi u konačnici svaka obitelj kroz pravilno ponašanje i primjenu odgovarajućih mjera energetske efikasnosti mogla uštedjeti na troškovima energenata. U kampanji se pored dvojice susjeda Gašpara i Trošimira pojavljuje i Gašparova obitelj:supruga Marta, kći Maja i sin Borko.

više
Pokretanje energetskih pregleda u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Pokretanje energetskih pregleda u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Split, 6. prosinca 2007.

U Splitu je održana radionica povodom pokretanja energetskih pregleda 86 objekata u vlasništvu Splitsko-dalmatinske županije. Na radionici je predstavnicima institucija koje se nalaze u objektima (škole, domovi zdravlja, vrtići, objekti u kulturi) dr.sc. Vlasta Zanki prezentirala projekt Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj, te ciljeve projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama koji je u Splitsko-dalmatinskoj županiji pokrenut u svibnju ove godine.

više
Sudjelovanje na 4. međunarodnoj konferenciji o UNP-u

Sudjelovanje na 4. međunarodnoj konferenciji o UNP-u

21. studenog 2007.

Projekt Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj sudjelovao je na 4. međunarodnoj izložbi i konferenciji o ukapljenom naftnom plinu koja se održavala u Hotelskom naselju Solaris u Šibeniku pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske.

više
EE projekt na _Sajmu nekretnina i prateće industrije_

EE projekt na Sajmu nekretnina i prateće industrije

Zagreb, 27. i 28. listopada 2007.

U Boćarskom domu održan je treći po redu Hrvatski sajam nekretnina i prateće industrije u organizaciji CentarNekretnina.net. Na Sajmu se predstavilo tridesetak izlagača, među kojima je sudjelovao i Projekt UNDP-a Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Prilikom kuhanja na plinskom štednjaku pripazite da plamen ne bude prejak i da ne kruži oko posude. To ne samo da je opasno, već i dodatno rasipa energiju.