Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Tečaj za ISGE II traje još ovaj tjedan

Tečaj za ISGE II traje još ovaj tjedan

Zagreb, 24. listopada 2011.

Još ovaj tjedan se održava Tečaj za ISGE II koji ima za cilj uspostavu sustavnog gospodarenja energijom u objektima u nadležnosti Republike Hrvatske. Sudionici tečaja čuli su nešto više o zakonodavnim okvirima vezanim uz energetsku učinkovitost, energetskim pregledima i energetskom certificiranju zgrada. 

više
 Novi sudionici iz javnog sektora uključeni u program _Dovesti svoju kuću u red_

Novi sudionici iz javnog sektora uključeni u program Dovesti svoju kuću u red

Zagreb, 24. listopada 2011.

Rukovodećim osobama 50 tijela državne uprave predstavljene su potencijalne uštede ostvarive efikasnijim gospodarenjem energijom te su pozvani da se i njihove institucije priključe programu energetske efikasnosti Vlade RH Dovesti svoju kuću u red (HIO program). Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) danas im se priključila potpisivanjem Pisma namjere o primjeni načela energetske efikasnosti u svojim objektima. 

više
Tečaj za ISGE II traje do kraja listopada

Tečaj za ISGE II traje do kraja listopada

Zagreb, 19. listopada 2011.

U tijeku je održavanje Tečaja za ISGE II kojem je cilj uspostava sustavnog gospodarenja energijom u objektima u nadležnosti Republike Hrvatske. Na tečaju su sudionici mogli čuti nešto više o zakonodavnim okvirima vezani uz energetsku učinkovitost, energetskim pregledima i energetskom certificiranju zgrada. 

više
Potpisano _Pismo namjere_ između Hrvatskog sabora i HIO programa

Potpisano Pismo namjere između Hrvatskog sabora i HIO programa

Zagreb, 18. listopada 2011.

Hrvatski sabor uključio se u provedbu programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red s ciljem poboljšanja energetske efikasnosti u objektima koje koristi te ispunjavanja obveza koje propisuju direktive EU o energetskoj efikasnosti u zgradarstvu. Pismo namjere potpisali su Louisa Vinton, koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj i Josip Sesar, prof., tajnik Hrvatskog sabora. 

više
Započeo Tečaj za ISGE II

Započeo Tečaj za ISGE II

12. listopada 2011.

28. rujna započelo je održavanje Tečaja za ISGE II koji ima za cilj uspostavu sustavnog gospodarenja energijom u objektima, unos podataka u ISGE i inicijalnu izradu Programa energetske učinkovitosti na temelju ZUKE-a. Kao rezultat ovog tečaja očekuje se bolje razumijevanje zakonskih okvira vezanih uz energetsku učinkovitost, energetske preglede i energetsko certificiranje objekata kao i važnost praćenja potrošnje te sustavnog gospodarenja energijom u objektima. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Rezultati HIO programa
  • image
    Do kraja 10.2011. godine, “mjere bez investiranja” osigurale su uštede od 5.650.000 kn (oko 2 milijuna kn godišnje) u okviru ukupno realiziranih ušteda u iznosu od 21.300.000 kn.
Najava događanja