Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Podjela Priručnika za energetsko certificiranje zgrada

Zagreb, 22. veljače 2011.

U tijeku je podjela Priručnika za energetsko certificiranje zgrada prema institucijama koje su ovlaštene za izobrazbu energetskih certifikatora zgrada. Priručnik je objavljen u studenom 2010. g., a nastao je kao odgovor na potrebnu interdisciplinarnost prilikom provedbe energetskih pregleda i izrade energetskih certifikata. Izrađen je u okviru HIO programa.

više

Djelatnici MVPEI-a na radionicama Zelenog ureda

Zagreb, 18. veljače 2011.

Edukacijsko–motivacijske radionice Zelenog ureda stigle su i u Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija. Djelatnici MVPEI-a pokazali su dobro znanje o temama koje su predstavljene na radionici kao i interes za provođenje mjera energetske efikasnosti u svom ministarstvu. 

više
Potpisano _Pismo namjere_ između DHMZ-a i UNDP-a

Potpisano Pismo namjere između DHMZ-a i UNDP-a

Zagreb, 17. veljače 2011.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) i UNDP javno su potpisali Pismo namjere o provedbi HIO programa, čiji je cilj poboljšanje energetske efikasnosti u objektima u vlasništvu Vlade RH te ispunjavanje obveza koje propisuju direktive Europske unije, vezane uz energetsku efikasnost u zgradarstvu. 

više

Radionica Zelenog ureda održana je u Domu za djecu i mladež Tuškanac

Zagreb, 8. veljače 2011.

Edukacijsko–motivacijske radionica Zeleni ured održala se za djelatnike Doma za djecu i mladež Tuškanac u sklopu Ministarstva zdravstava i socijalne skrbi. Djelatnici doma pokazali su veliki interes za provođenje savjetovanih mjera energetske efikasnosti u svojoj instituciji.

više

Drugi tečaj za domare i drugo tehničko osoblje PU Zagrebačke, MUP

Zagreb, 3. veljače 2011.

U sklopu HIO programa održao se 2. po redu  tečaj pod nazivom Gospodarenje energijom u zgradama (GEZ) za tehničko osoblje PU Zagrebačke. Tečaj GEZ  je prvenstveno namijenjen osoblju zgrada koje je direktno uključeno u tehničko održavanje zgrada (domari i drugo tehničko osoblje)

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Rezultati HIO programa
  • image
    Do kraja 10.2011. godine, “mjere bez investiranja” osigurale su uštede od 5.650.000 kn (oko 2 milijuna kn godišnje) u okviru ukupno realiziranih ušteda u iznosu od 21.300.000 kn.
Najava događanja