Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Četvrti tečaj za domare i drugo tehničko osoblje PU Varaždinske, MUP

Varaždin, 31. ožujka 2011.

U sklopu programa Dovesti svoju kuću u red održao se u Varaždinu 4. po redu  tečaj pod nazivom Gospodarenje energijom u zgradama (GEZ) za tehničko osoblje MUP-a. Ovaj tečaj je bio namijenjen tehničkom osoblju PU Varaždinske, ali na njemu je sudjelovalo i tehničko osoblje: PU Krapinsko–zagorske, PU Međimurske i PU Koprivničko-križevačke. Ukupno je na tečaju sudjelovalo 18 sudionika.  

više

Edukacijsko – motivacijska radionica u Kninu

Knin, 23. ožujka 2011.

Povodom Svjetskog dana voda, u gradu Kninu, održala se edukacijsko-motivacijska radionica Gospodarenje energijom u zgradarstvu. Radionici su prisustvovali domari i tehničko osoblje svih institucija u vlasništvu Grada. Predstavljene su jednostavne mjere za poboljšanje energetske efikasnosti u zgradama od kojih neke samo zahtijevaju promjenu ponašanja te manja financijska ulaganjima. Također, raspravljalo se o problemima vezanim za vodu i vodne resurse. 

više

Počelo daljinsko očitanje potrošnje energenata u Ministarstvu financija i u FZOEU

Zagreb, 22. ožujka 2011.

Dana 21. ožujka, puštena su u rad prva dva u potpunosti funkcionalna Informativno-edukacijska panela (displaya) i to u Ministarstvu financija u Katančićevoj 5 i u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ksaver 208 u Zagrebu. Osim EE timova iz ministarstava, koji imaju obvezu pratiti potrošnju energenata i vode, od sada će na tim lokacijama i korisnici moći sustavno pratiti satnu, dnevnu i tjednu potrošnju te se educirati o mjerama energetske efikasnosti. 

više

Edukacijsko-motivacijska radionica u Šibeniku

Šibenik, 22. ožujka, 2011.

Povodom Svjetskog dana voda koji se svake godine održava diljem svijeta, u prostorijama Gradske knjižnice “Juraj Šižgorić”, održala se edukacijsko-motivacijska radionica Gospodarenje energijom u zgradarstvu. Radionici su prisustvovali domari i tehničko osoblje obrazovnih institucija u vlasništvu Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije.

više

Uručene studije / izvještaji o EE mjerama

Pula, Opatija, 3. i 4. ožujka 2011.

U sklopu projekta Dovesti svoju kuću u red (HIO) izrađene su i uručene studije / izvještaji o uočenim mjerama energetske efikasnosti u dijelu gospodarenja električnom energijom za Zatvor u Puli i Thalassotherapiju u Opatiji. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Rezultati HIO programa
  • image
    Do kraja 10.2011. godine, “mjere bez investiranja” osigurale su uštede od 5.650.000 kn (oko 2 milijuna kn godišnje) u okviru ukupno realiziranih ušteda u iznosu od 21.300.000 kn.
Najava događanja