Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Objavljeni Zaključci konferencije _Gospodarenje energijom u kulturnoj baštini_

Objavljeni Zaključci konferencije Gospodarenje energijom u kulturnoj baštini

Zagreb, 15. travnja 2011.

Nastavno na konferenciju Gospodarenje energijom u kulturnoj baštini, koja je održana u Dubrovniku od 6. do 8. travnja, objavljeni su Zaključci konferencije. Zaključci su podijeljeni u više područja – politika održivosti; zakonodavstvo i smjernice; tehnologije, rješenja, edukacija; financiranje. 

više
Potpisano _Pismo namjere_ između Ureda Predsjednika RH i HIO programa

Potpisano Pismo namjere između Ureda Predsjednika RH i HIO programa

Zagreb, 14. travnja 2011.

Ured Predsjednika Republike Hrvatske uključio se u provedbu programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red (HIO program) s ciljem poboljšanja energetske efikasnosti u objektima koje koristi te ispunjavanja obveza koje propisuju direktive EU o energetskoj efikasnosti u zgradarstvu. Pismo namjere potpisali su Joško Klisović, predstojnik Ureda predsjednika RH i Louisa Vinton, koordinatorica Ujedinjenih naroda i stalna predstavnica Programa Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj.

više

Radionica za odgovorne osobe u Ministarstvu pravosuđa u Zagrebu

Zagreb, 13. travnja 2011.

U sklopu programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red održana je informativno-edukativna radionica za odgovorne osobe svih sudova unutar Ministarstva pravosuđa RH. Voditeljica programa Vlade RH dr.sc. Vlasta Zanki predstavila je program uz naglasak na veliki potencijal za uštede koji postoje u Republici Hrvatskoj, a samim time i u Ministarstvu pravosuđa. 

više
Radionica za odgovorne osobe u Ministarstvu pravosuđa u Rijeci

Radionica za odgovorne osobe u Ministarstvu pravosuđa u Rijeci

Rijeka, 12. travnja 2011.

U sklopu programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red održana je informativno-edukativna radionica u Rijeci za odgovorne osobe sa sudova unutar Ministarstva pravosuđa RH. Na radionici je sudjelovalo ukupno 26 sudionika. Voditeljica programa Vlade RH dr.sc. Vlasta Zanki predstavila je sudionicima radionice program uz naglasak na nužnost uspostave sustavnog gospodarenja energijom.

više
Radionica Gospodarenje energijom u zgradarstvu u Zadru

Radionica Gospodarenje energijom u zgradarstvu u Zadru

Zadar, 11. travnja 2011.

U prostorijama Antičkog muzeja stakla u Zadru, održala se edukacijsko-motivacijska radionica Gospodarenje energijom u zgradarstvu kojoj su prisustvovali domari obrazovnih ustanova Grada Zadra. U sklopu Tjedna održive energije (Sustainable Energy Week), koji se svake godine održava diljem svijeta pa tako i u Hrvatskoj, ovom prilikom su predstavljene jednostavne mjere za poboljšanje energetske efikasnosti u zgradama od kojih neke zahtijevaju samo promjenu ponašanja te manja financijska ulaganjima.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Rezultati HIO programa
  • image
    Do kraja 10.2011. godine, “mjere bez investiranja” osigurale su uštede od 5.650.000 kn (oko 2 milijuna kn godišnje) u okviru ukupno realiziranih ušteda u iznosu od 21.300.000 kn.
Najava događanja