Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Potpisano _Pismo namjere_ između Hrvatskog sabora i HIO programa

Potpisano Pismo namjere između Hrvatskog sabora i HIO programa

Zagreb, 18. listopada 2011.

Hrvatski sabor uključio se u provedbu programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red s ciljem poboljšanja energetske efikasnosti u objektima koje koristi te ispunjavanja obveza koje propisuju direktive EU o energetskoj efikasnosti u zgradarstvu. Pismo namjere potpisali su Louisa Vinton, koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj i Josip Sesar, prof., tajnik Hrvatskog sabora. 

više
Započeo Tečaj za ISGE II

Započeo Tečaj za ISGE II

12. listopada 2011.

28. rujna započelo je održavanje Tečaja za ISGE II koji ima za cilj uspostavu sustavnog gospodarenja energijom u objektima, unos podataka u ISGE i inicijalnu izradu Programa energetske učinkovitosti na temelju ZUKE-a. Kao rezultat ovog tečaja očekuje se bolje razumijevanje zakonskih okvira vezanih uz energetsku učinkovitost, energetske preglede i energetsko certificiranje objekata kao i važnost praćenja potrošnje te sustavnog gospodarenja energijom u objektima. 

više
Održana dva tečaja za domare i ostalo tehničko osoblje

Održana dva tečaja za domare i ostalo tehničko osoblje

Zagreb, 5. i 6. listopada 2011.

U Poslovnom centru VMD održana su dva tečaja Gospodarenje energijom u zgradama (GEZ) koja su svojim sadržajem namijenjena domarima i ostalom tehničkom osoblju. Na tečajevima su sudjelovale 22 tehničke osobe od kojih je 18 iz Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, dvije iz Ministarstva financija (Carinska uprava) i po jednba osoba iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija te Ministarstva pravosuđa (Trgovački sud u Rijeci). 

više
Potpisano _Pismo namjere_ između RITEH-a i HIO programa

Potpisano Pismo namjere između RITEH-a i HIO programa

Zagreb, 29. rujna 2011.

Tehnički fakultet u Rijeci uključio se u provedbu HIO programa Vlade RH s ciljem poboljšanja energetske efikasnosti u objektima koje koristi te ispunjavanja obveza koje propisuju direktive EU o energetskoj efikasnosti u zgradarstvu. Pismo namjere potpisali su dr. sc. Vlasta Zanki, voditeljica programa Vlade RH Dovesti svoju kuću u red i prof. dr. sc. Goran Turkalj, dekan fakulteta.

više
Završena nadopuna Tečaja za ISGE I

Završena nadopuna Tečaja za ISGE I

26. rujna 2011.

Završila je nadopuna Tečaja za osnovno korištenje ISGE sustava I, a koja je bila namijenjena osposobljavanju tehničkog i administrativnog osoblja za samostalno korištenje ISGE sustava i kontinuirano praćenje potrošnje energenata. Na 13 održanih nadopuna Tečaju za ISGE I u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Bjelovaru, Zadru, Varaždinu, Rijeci, Karlovcu i Gospiću educirano je 84 energetskih korisnika.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Rezultati HIO programa
  • image
    Do kraja 10.2011. godine, “mjere bez investiranja” osigurale su uštede od 5.650.000 kn (oko 2 milijuna kn godišnje) u okviru ukupno realiziranih ušteda u iznosu od 21.300.000 kn.
Najava događanja