Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Održana uvodna radionica za odgovorne osobe DHMZ-a

Održana uvodna radionica za odgovorne osobe DHMZ-a

Zagreb, 14. rujna 2011.

U sklopu HIO programa, održana je uvodna radionica za odgovorne osobe DHMZ-a. Voditeljica programa Vlade RH dr. sc. Vlasta Zanki predstavila je Program, dogovoreni su provedbeni koraci s DHMZ-om kao i aktivnosti koje slijede. Na radionici je bilo riječi o uspostavi Središnjeg registra zgrada i ISGE sustavu te zakonskom okviru.

više
_Zeleni ured_ u Slavonskom Brodu i Novoj Gradišci za djelatnike MFIN-a

Zeleni ured u Slavonskom Brodu i Novoj Gradišci za djelatnike MFIN-a

Slavonski Brod, 6. rujna i Nova Gradiška, 7. rujna 2011.

Edukacijsko-motivacijske radionice Zelenog ureda održane su za djelatnike Porezne uprave Područnog ureda u Slavonskom Brodu te za djelatnike Carinske ispostave Nove i Stare Gradiške uz djelatnike Porezne uprave Nove Gradiške. Time je započela regionalna edukacija djelatnika Ministarstva financija. 

više
Završen je prvi krug tečajeva za osnovno korištenje ISGE sustava

Završen je prvi krug tečajeva za osnovno korištenje ISGE sustava

Zagreb, 15. srpnja 2011.

Zaključno s ovim tjednom, završen je prvi krug Tečaja za osnovno korištenje Informacijskog sustava za gospodarenje energijom – ISGE I, namijenjenog osposobljavanju tehničkog i administrativnog osoblja za samostalno korištenje sustava. U dvadesetak gradova Hrvatske održano je 47 radionica na kojima je educirano 295 osoba.  

više
U ovom tjednu održano 11 tečajeva za osnovno korištenje ISGE sustava

U ovom tjednu održano 11 tečajeva za osnovno korištenje ISGE sustava

Zagreb, 8. srpnja 2011.

Ovaj tjedan održano je 11 od do sada održanih 33 tečaja za osnovno korištenje Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE) u raznim ministarstvima. Do sada je ukupno educirano 213 osoba te se očekuje sustavno praćenje potrošnje u ISGE sustavu za 292 institucije, odnosno 669 objekata.

više
Predstavljeni rezultati EE projekta nakon 6 godina provedbe

Predstavljeni rezultati EE projekta nakon 6 godina provedbe

Zagreb, 5. srpnja 2011.

Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) zajedno s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva (MIGORP) i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) danas je ispred stotinjak uzvanika predstavio rezultate šestogodišnje provedbe projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj. EE projekt obuhvaća SGE projekt, u koji su uključeni svi gradovi i županije RH, te HIO program Vlade RH u koji su se uključila sva ministarstva, Ured predsjednika te Državni hidrometeorološki zavod.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Rezultati HIO programa
  • image
    Do kraja 10.2011. godine, “mjere bez investiranja” osigurale su uštede od 5.650.000 kn (oko 2 milijuna kn godišnje) u okviru ukupno realiziranih ušteda u iznosu od 21.300.000 kn.
Najava događanja