Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

EE pool

Jedan od ciljeva EE projekta odnosno nacionalne i lokalne kampanje je razvoj tržišta EE proizvoda i usluga. EE pool predstavlja mrežu tvrtki-partnera EE projekta koje proizvode i/ili distribuiraju EE proizvode i sustave odnosno pružaju EE usluge. U suradnji sa tvrtkama EE poola, formiraju se EE info točke, organiziraju EE info dani te educiraju građani o energetski efikasnim načinima gradnje te proizvodima i sustavima koje mogu koristiti u vlastitom kućanstvu.   

/assets/images/post/40/list/thumb/Agram Trade_web.jpg 

AGRAMTRADE

AgramTrade od 1995 god. posluje na području uvoza i distribucije proizvoda visoke tehnologije te posjeduje veliko iskustvo u implementaciji novih tehnologija , distribuciji slike i zvuka te implementaciji KNX standarda u području kućne automatizacije. Tijekom 2009. postaju zastupnik i distributer tvrtke Fawoo, globalnog lidera u razvoju i proizvodnji LED rasvjetne tehnologije. LED žarulje koriste najnaprednija tehnološka rješenja zaštićena međunarodnim patentnim pravima, koje dodatno pospješuju svjetlosnu učinkovitost. U ponudi poduzeća su potpuna rješenja LED rasvjetne tehnike za interijere i eksterijere, lampe za uličnu i tunelsku rasvjetu, LED rasvjeta u S/EX standardu.

Kontakt telefon: +385 1 65 88 012; info@agramtrade.hr; www.fawoo.com

/assets/images/post/40/list/thumb/alu termik i internorm logo_web.jpg 

ALUTERMIK d.o.o.

Alutermik d.o.o. je hrvatski proizvođač aluminijske stolarije koji je ujedno distributer i montažer proizvoda austrijske tvrtke Internorm. Internorm proizvodi su visoko kvalitetni prozori i vrata – PVC, PVC-aluminij, drvo-aluminij s naglaskom na energetsku efikasnost proizvoda. Internorm građevinska stolarija namijenjena je gradnji ili adaptaciji pasivnih, niskoenergetskih objekata kao i onih sa visokim stupnjem izolacije. Posebnu pomoć pri odabiru može pružiti njihov online izračun uštede energije u slučaju zamjene postojećih s nekim od prozora/vrata u ponudi Internorma, kao i osoblje u najvećem salonu građevne stolarije – Savska cesta 144a, Zagreb.

Kontakt telefon: +385 1 619 1445; alutermik@alutermik.hr; www.alutermik.hr

/assets/images/post/40/list/thumb/brunata_logo.gif

BRUNATA

Brunata je specijalizirana danska tvrtka s preko 85 godina iskustva u izradi individualnih obračuna utroška grijanja i vode. U svom proizvodnom programu, Brunata nudi optimalna rješenja za uštedu energije: multifunkcionalne uređaje za razdiobu utroška topline i vode (razdjelnike) te mjerenje, očitavanje i obračun potrošnje.

Kontakt telefon: +385 1 4839 053; brunata@brunata.hr; www.brunata.hr

 /assets/images/post/40/list/thumb/bosch-tt-01.jpg

BOSCH Toplinska tehnika

Bosch Termotehnika predstavlja poslovno područje toplinske tehnike grupe Bosch i sa svojim je međunarodnim predstavništvima vodeći europski proizvođač proizvoda za grijanje i pripremu tople vode koji štede resurse te obuhvaća solarne sustave, dizalice topline, kotlove na kruta goriva, visokoučinkovite sustave grijanja na osnovi fosilnih goriva, kao i inteligentnu regulaciju. U sklopu Boscha Hrvatska nalaze se i marke Buderus i Loos.

Kontakt telefon: +385 1 295 80 81; informacije.prodaja@bshg.com; www.bosch-home.com/hr

 /assets/images/post/40/list/thumb/Centrometal_web.jpg

CENTROMETAL 

Tvrtka Centrometal nalazi se u vrhu hrvatskih proizvođača termotehničke opreme. Proklamiranu politiku zaštite okoliša i učinkovitog iskorištenja energije, tvrtka je osnažila upotpunjenjem svog solarnog programa kolektorima sunčevog zračenja. Danas Centrometal zapošljava 195 djelatnika, ima svoj vlastiti razvoj, centar za izobrazbu, ispitnu stanicu, moderan tehnološki park i razgranatu servisnu službu. Kvalitetu proizvoda i poslovanje tvrtke garantira i osigurava uveden sustav osiguranja kvalitete ISO 9001/2000, a plasman na mnoga tržišta Europe osiguravaju certifikati o sukladnosti izdani od ovlaštenih domaćih i međunarodnih institucija, koje posjeduje svaki proizvod tvrtke Centrometal.  Danas tvrtka posluje na tržištima 28 europskih zemalja, a u pet od njih ima organiziranu vlastitu servisnu službu, što potvrđuje ne samo kvalitetu naših proizvoda već i brigu za kupca.

Kontakt telefon: +385 40 372-600; komercijala@centrometal.hr; www.centrometal.hr 

 /assets/images/post/40/list/thumb/danfoss_web.JPG

DANFOSS

Danfoss je vodeći proizvođač regulacijskih uređaja za sustave grijanja i najveći svjetski proizvođač radijatorskih termostata. Posjeduje veliko iskustvo u u postavljanju energetski učinkovitog sustava grijanja i hlađenja, kako u novogradnji, tako i u projektima renovacije. Primjenom naprednih tehnologija i ekološki osviještenim procesima proizvodnje, Danfoss promovira odgovorno poslovanje, istovremeno nudeći širok asortiman proizvoda koji potiču energetsku efikasnost.

Kontakt telefon: +385 1 606 40 73; danfoss.hr@danfoss.com; www.danfoss.com/Croatia

 /assets/images/post/40/list/thumb/ekomedjimurje_web.jpg

EKO MEĐIMURJE d.d.

Eko Međimurje d.d. tvrtka je sa stoljetnom tradicijom proizvodnje opeke koju su oplemenili stvaranjem domaće robne marke EKOBLOK i EKOTHERM. Izgradnja doma EKOBLOK i EKOTHERM opekom investicija je u udobno i zdravo stanovanje jer su proizvodi izrađeni od prirodne gline bez umjetnih dodataka, a njihova odlična termoizolacijska svojstva garantiraju ugodnu klimu tokom cijele godine. Kompletan opekarski asortiman certificiran je prema eu normi EN 771 što omogućuje izvoz u zemlje EU. Svoju stručnost su također dokazali u proizvodnji metalnih i plastičnih kabina, dijelova za građevinske strojeve kao i u zadovoljavanju svih specifični zahtjeva kupaca inozemnog tržišta. Proizvodni proces u potpunosti je usklađen sustavom upravljanja kvalitetom ISO 9001:2000 i sustavom upravljanja ISO 14001.

Kontakt telefon: +385 40 343 339; +385 40 343 341; eko@eko.hr; www.eko.hr

 /assets/images/post/40/list/thumb/energyplus_web.jpg

ENERGY PLUS d.o.o.

Tvrtka Energy PLUS d.o.o., sa sjedištem u Ludbregu, vodeće je poduzeće u Hrvatskoj, za proizvodnju, planiranje, projektiranje i prodaju sustava primjene obnovljivih izvora energije, s posebnim naglaskom na fotonaponske solarne energetske sustave svih veličina i upotrebu LED rasvjete u osvjetljenju prometnica, otvorenih i zatvorenih prostora, vodeći računa o energetskoj efikasnosti. Stručnost i osposobljenost zaposlenika te primjena najsuvremenijih tehnologija u vlastitim proizvodima i proizvodima svjetski renomiranih proizvođača opreme za energetske sustave, jamče sigurnost i dugovječnost sustava i svih proizvoda EnergyPLUS-a.

Kontakt telefon: +385 42 40 40 40; info@energyplus.hr; www.energyplus.hr

/assets/images/post/40/list/thumb/feroterm_web.jpg

FERO-TERM

Tvrtka Fero-Term osnovana je 1991. godine u Zagrebu i trenutno je jedan od vodećih distributera kupaonske opreme i sanitarija te opreme za centralno grijanje u Hrvatskoj. U sklopu bogatog asortimana proizvoda tvrtka Fero-Term nudi dizajnerske brendove visoke kvalitete namijenjene funkcionalnom i stiliziranom uređenju svih dijelova doma. Svaki proizvod u ponudi zadovoljava visoke stilske standarde i odlikuje se vrhunskom tehnologijom, pouzdanošću i ekološkom osviještenošću. Poseban naglasak tvrtka Fero-Term stavlja na kontinuirano praćenje svjetskih trendova te inteligentna i efikasna rješenja koja uz energetsku učinkovitost nude vrhunsku kvalitetu, pouzdanost kao i originalan dizajn.

Kontakt telefon: +385 1 6651 666; info@fero-term.hr; www.fero-term.hr

/assets/images/post/40/list/thumb/hepescologo.jpg

HEP ESCO d.o.o.

HEP ESCO d.o.o. je tvrtka za pružanje usluga u energetici koja razvija, izvodi i financira projekte energetske učinkovitosti na tržišnom utemeljenju. Kratica ESCO - Energy Service Company u Svijetu je prepoznatljivo ime za tvrtke koje pružaju cjelovitu uslugu u energetici s otplatom kroz uštede. Usluga obuhvaća razvoj, izvedbu i financiranje projekata na način da se kroz uštede u troškovima za energente i održavanje ostvari povrat investicije. Projekti uključuju modernizaciju, rekonstrukciju i obnovu postojećih postrojenja i objekata, a područja poslovanja mogu se podijeliti na javni i privatni sektor, odnosno zgradarstvo, javnu rasvjetu, industriju i sustave opskrbe energijom.

Kontakt telefon: +385 1 6322 920; infohepesco@hep.hr; www.hepesco.hr

 /assets/images/post/40/list/thumb/Logo_Herz_WEB.jpg

HERZ ARMATUREN

Herz Armaturen jedan je od najznačajnijih europskih proizvođača termostatskih ventila, cijevnih i regulacijskih armatura za grijanje, hlađenje i pitku vodu, s iskustvom većim od 110 godina. U strateški dio proizvodnog programa uključena je i tehnika obnovljivih izvora energije koju čine kotlovi na biomasu, toplinske crpke i solarna tehnika gdje je HERZ tehnološki jedan od najboljih. Zajedno sa značajnim europskim proizvođačima sistemskih rješenja, HERZ Armaturen razvija koncepte po mjeri, za uštedu energije i smanjenje troškova pogona, primjenom tehnike obnovljivih izvora energije i regulacijske tehnike.

Kontakt telefon: +385 1 6607 356; ured@herzarmaturen.hr; www.herz-hr.com

 /assets/images/post/40/list/thumb/horvaticlogo.jpg

HORVATIĆ d.o.o.

HORVATIĆ d.o.o. je tvrtka koja se od 1992. godine bavi proizvodnjom termičke solarne opreme. Vodeća je na našem tržištu u istraživanju i razvoju novih proizvoda, za što je i nagrađivana mnogim priznanjima i nagradama kao što su zlatna medalja Interklima 1999. i 2007.g. Tvrtka Horvatić osnovana je na temeljima 30 godišnjeg iskustva u montaži termičke solarne opreme, a u proizvodnji se nalaze sve komponente termičkog solarnog sustava prilagođene svim vrstama projekata za pripremu PTV-a, pomoći u grijanju prostora, za industrijske procese i sl. U prostorima tvrtke nalazi se i ispitno edukacijski Solarni centar u kojem se održavaju razni seminari, radionice, predavanja na temu energetske učinkovitosti i iskorištavanja Sunčeve energije i drugih OIE.

Kontakt telefon: +385 1 33 75 508; info@horvatic.hr; www.horvatic.hr

 /assets/images/post/40/list/thumb/knauf_logo_hr_WEB.jpg

KNAUF INSULATION

Knauf Insulation je proizvođač izolacijskih materijala sa širokom paletom proizvoda kojima zadovoljava rastuću potrebu za uštedom energije i dobrim akustičkim svojstvima u kućama, komerciialnim zgradama i industrijskim postrojenjima. Proizvodi koji su u ponudi izrađeni su od recikliranih materijala te uključuju mineralne vune (kamena i staklena vuna) za toplinsku, zvučnu i protupožarnu izolaciju u graditeljstvu (izolacija kosih i ravnih krovova, fasada, pregradnih zidova i podova) i industriji (izolacija termo-tehničkih postrojenja, cjevovoda, klima-kanala i spremnika). Objekti izolirani mineralnom vunom troše i do 80% manje energije za grijanje i hlađenje od neizoliranih objekata te donose ogromne uštede i čuvaju okoliš.

Kontakt telefon: +385 42 401 345; knaufinsulation@knaufinsulation.hr; www.knaufinsulation.hr

 /assets/images/post/40/list/thumb/Logo Murexin color.jpg

ITV MUREXIN

ITV Murexin tržišni je lider u proizvodnji građevinskih ljepila za polaganje keramike, te jedan od proizvođača toplinsko izolacijskih fasadnih sustava na hrvatskom tržištu. Pored navedenih programa, bavi se distribucijom kompletnog  programa za parket i građevinske tehnike poznatog austrijskog brenda Murexin. Visokokvalitetni proizvodi, ispitani i certificirani prema Europskim smjernicama, isprobani u praksi dužoj od 30 godina i međunarodne reference odrednica su Murexinovog proizvodnog asortimana. Ugradnjom Murexinovih toplinsko izolacijskih fasadnih sustava  povećava se kvaliteta života u prostorima, štedi energija i time smanjuju troškovi grijanja te utjecaj na okoliš kroz reduciramo ispuštanje CO2 u okoliš. 

Kontakt telefon: +385 52 862 590; info@itv-murexin.hr; www.murexin.com

 /assets/images/post/40/list/thumb/osram_logo_web.jpg

OSRAM

OSRAM je dio Siemens Industry sektora i jedan od dva vodeća svjetska proizvođača izvora svjetlosti na svim poljima primjene, od industrije do kućanstava , a predvodnik je i na području LED tehnologije te inovacija općenito. OSRAM je visoko-tehnološka tvrtka u industriji rasvjete. Više od 60% ukupnog prihoda OSRAM ostvaruje prodajom energetski učinkovitih proizvoda. Svojim „Global Care“ programom, Osram je jasno definirao svoju usmjerenost na socijalno i ekološki odgovorno ponašanje što dodatno potvrđuje i njegova pozicija jednog od lidera u inovativnim rasvjetnim rješenjima koja štede i racionalno koriste energiju.

Kontakt telefon: +385 1 3032 000; info@osram.hr; www.osram.hr

 /assets/images/post/40/list/thumb/profine_web.jpg

PROFINE CROATIA d.o.o.

Tvrtka Profine jedan je od vodećih subjekata na području građevinske PVC stolarije, od samih početaka ekspanzije ovih proizvoda na hrvatskom tržištu. Profine Hrvatska dio je Profine Grupe, koja s  tržišnim udjelom od oko 20%, zauzima poziciju svjetskog lidera u branši. Profine ima 3,700 zaposlenika na 28 lokacija u 21 zemlji. Brandovi KBE, KÖMMERLING i TROCAL proizvode PVC profile za prozore i vrata, rolete i grilje, PVC ploče... 

Kontakt telefon: + 385 1 6253 100; profine@profine-croatia.hr; www.profine-croatia.hr 

 /assets/images/post/40/list/thumb/rehau_web.jpg

REHAU

REHAU je sa svojom jedinstvenom ponudom programa u Europi vodeći ponuđač rješenja na bazi polimera za sustave PVC stolarije i fasada, kućnih instalacija i sistema grijanja / hlađenja te cijevi za područje niskogradnje. S tehničkim kapacitetima svog „Centra za inovacije u gradnji“ i edukativne kompetencije REHAU Akademije, poduzeće nudi svojih kupcima podršku kada je riječ o tehničkoj primjeni proizvoda i o komercijalnim pitanjima. Glavna kompetencija je razvoj sustavnih rješenja koja odgovaraju kriterijima ekologije i ekonomije, dizajna i funkcionalnosti, sigurnosti i komfora. Na taj način poduzeće ostvaruje efekte sinergije i dodane vrijednosti. 

Kontakt telefon: +385 1 388 6998; www.rehau.hr

 /assets/images/post/40/list/thumb/rockwool_web.jpg

ROCKWOOL Adriatic

Rockwool Adriatic dio je Rockwool Grupe, vodećeg svjetskog proizvođača izolacije od kamene vune s preko 70 godina iskustva i 8000 zaposlenika u više od 30 zemalja svijeta. Rockwool izolacija od kamene vune pruža rješenja za energetski učinkovite zgrade s protupožarnom zaštitom i dobrom akustikom. Pažljivim projektiranjem potrošnju energije za grijanje i hlađenje u zgradama možemo smanjiti i do 90%. Rockwool proizvodi omogućavaju sigurniji i udobniji boravak u zgradama te niže energetske troškove. Rockwoolova izolacija koja se proizvede ove godine će, tijekom svog vijeka trajanja, smanjiti emisiju CO2 iz zgrada i industrijskih postrojenja diljem svijeta za više od 200 milijuna tona. Rockwool – protupožarna, toplinska i zvučna izolacija. 

Kontakt telefon: +385 1 6052 145; info@rockwool.hr; www.rockwool.hr

/assets/images/post/40/list/thumb/schiedel_web.jpg 

SCHIEDEL

Schiedel je preko 60 godina vodeći proizvođač dimnjaka i dimnjačkih sistema na svijetu. Odlikuje se modernim i inovativnim proizvodnim programom, te visokom kvalitetom i trajnošću proizvoda koja je dokazana i potvrđena od strane ovlaštenih instituta. U proizvodnom programu možete pronaći sisteme dimnjaka s cijevi iz tehničke keramike, primjenjive u novogradnji, te sisteme dimnjaka iz nehrđajućeg čelika, primarno upotrebljive prilikom sanacije dimnjaka. Osim dimnjaka, u proizvodnom programu nudimo i sisteme ventilacija, nužne u svakom stambenom prostoru, te kamine Kingfire. Zahvaljujući takvom pristupu proizvodnji, stvaramo proizvode koji doprinose zaštiti okoliša, osiguravaju uštedu energije i novca.

Kontakt telefon: +385 49 382 600; dimnjak@schiedel.hr; www.schiedel.hr

 /assets/images/post/40/list/thumb/telektra.jpg

TELEKTRA

Tvrtka TELEKTRA, sa sjedištem u Sesvetama, kroz 25-godišnju tradiciju i u skladu sa sustavom upravljanja kvalitetom i normom ISO 9001:2008., vodeća je tvrtka na tržištu u projektiranju  rasvjetnih rješenja (Light Design) i sustava upravljanja rasvjetom (LMS), sa naglaskom na energetsku učinkovitost. Ujedno smo i ekskluzivni zastupnik, ili distributer za područje Republike Hrvatske renomiranih europskih proizvođača rasvjete i opreme za upravljanje rasvjetom, a naš odjel elektroinstalacija zaokružuje  potpunu uslugu praćenja investicije kroz kompletan proces. Vrhunsko znanje, konstantna edukacija i najnapredniji alati, aktivno sudjelovanje naših stručnjaka u funkciji predavača na seminarima i konferencijama, ali i veliko iskustvo prikazano kroz reference potvrđuju našu kvalitetu.

Kontakt telefon: +385 1 2050 666; info@telektra.hr; www.telektra.hr

 /assets/images/post/40/list/thumb/Thermotek.jpg

THERMOTEC

THERMOTEC® toplinska i zvučna izolacija inovativni je proizvod kojim se u sustavu podova u jednom potezu rješava izjednačavanje različitih nivoa, toplinska i zvučna izolacija i to bez dilatacijskih fuga odnosno bez hladnih mostova i gubitaka topline. Neravnine u podlozi se izravnavaju, a cijevi ostaju zaštićene.

HD GRADNJA d.o.o. zastupnik je Thermotec izolacijskog sistema europske kvalitete.

Kontakt telefon: +385 91 5926685; damir.hrzenjak@vz.t-com.hr; www.hd-gradnja.hr

 /assets/images/post/40/list/thumb/Vaillant_Logo_green_web.jpg

VAILLANT Gmbh

Tvrtka Vaillant GmbH osnovana je 1874. godine i trenutno je vodeći europski proizvođač sustavnih rješenja za udobnost stanovanja. Vaillant nudi kompletan program za udobnost stanovanja i pripremu potrošne tople vode koristeći sve energente: plin, ulje, struju, zeolit (zeolit-toplinska crpka), vodik (gorivne ćelije) kao i obnovljive izvore energije: solar i toplinu zemlje, vode i zraka u sustavima toplinskih crpki.

Kontakt telefon: +385 1 6188 670; info@vaillant.hr; www.vaillant.hr

 /assets/images/post/40/list/thumb/VELUX-logo_web.jpg

VELUX HRVATSKA d.o.o.

Velux je vodeći proizvođač krovnih prozora, na tržištu prisutan preko 60 godina. Velux krovni prozori izdvajaju se provjerenom kvalitetom te svrstavaju među najbolje. Dostupni u trgovinama građevinskog materijala širom Hrvatske, krovni prozori su nadopunjeni velikom paletom sjenila, električnom opremom, solarnim panelima i vanjskim roletama. Tvrtka Velux može ponuditi ugradnju, prodaju, ali i savjetovanje o najboljem izboru krovnih prozora na domaćem tržištu.

Kontakt telefon: 0800 600 400; velux-hr@velux.com; www.velux.hr

 /assets/images/post/40/list/thumb/viessmann logo_web.jpg

VIESSMANN

Njemačka tvrtka Viessmann jedna je od vodećih svjetskih proizvođača opreme iz područja tehnike grijanja, a na području samostojećih kotlova najčešće je kupovana europska marka. Na 10 lokacija širom Europe i svijeta proizvodi se cjelokupan program tehnike grijanja, obuhvaćajući sve sistemske komponente koje se danas podrazumijevaju kod modernog grijanja. Inovativnost, dinamičnost, visoka tehnička kompetentnost kao i jasne vizije i ciljevi na području modernog načina grijanja, temelj su rada poduzeća Viessmann Werke&Co GmbH iz Allendorfa u SR Njemačkoj.

Kontakt telefon: +385 1 6593 650; info@viessmann.hr; www.viessmann.hr

 /assets/images/post/40/list/thumb/wienerberger_logo_web.jpg

WIENERBERGER Ilovac d.d.

Tvrtka Wienerberger vodeća je u svijetu u proizvodnji opeke i druga u Europi po proizvodnji crijepa, a posjeduje 258 pogona za proizvodnju i posluje u 25 zemalja. Na Hrvatskom tržištu Wienerberger Ilovac d.d posluje 15 godina, a profilirao se kao lider i pokretač razvoja opekarske industrije. S proizvodnim pogonom u Karlovcu, Wienerbeger Ilovac d.d. vodeći je hrvatski proizvođač opeke, a svoje proizvode izvozi na područje Bosne i Hercegovine i Srbije. Proizvodi tvrtke Wienerberger zbog izrazito visokih izolacijskih svojstava, uštede energije za klimatizaciju i grijanje, smanjenja vremena gradnje do 30%, te zbog originalnog sustava otpornosti na potres, predstavljaju optimalnu opeku za izgradnju u Dalmaciji, Istri i Primorju te na kontinentu te nose znak Izvorno hrvatsko.

Kontakt telefon: +385 47 694 115; office.hr@wienerberger.com; www.wienerberger.hr

 /assets/images/post/40/list/thumb/ytong_logo_web.jpg

XELLA YTONG

Xella porobeton HR d.o.o. je distributer građevinskog materijala od porobetona – YTONG-a. YTONG podrazumijeva asortiman elemenata za zidanje različitih dimenzija koji odlikuju vrhunska toplinska izolacija, iznimna nosivost, požarna otpornost, protupotresnost te višenamjenska upotreba. Jednostavan je za obradu te omogućuje veoma brzu gradnju. Objekti građeni YTONG-om su trajni, sigurni i zdravi, a ujedno izuzetno ekonomični – što je odličan argument za budžet, kao i za okoliš. Poseban projekt Xella koncerna je izgradnja niskoenergetskih i pasivnih kuća koje ciljano štede i racionalno koriste energetske resurse.

Kontakt telefon: 0800 7000; +385 1 3436 800; ytong-croatia@xella.com; www.xella.hr

 
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Ljeti čuvajte boce s hladnom vodom u hladnjaku umjesto da otvarate slavinu i puštate da voda teče kako bi bila hladnija.