Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Otvoren EE info kutak u Splitu

Otvoren EE info kutak u Splitu

Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva, Branko Vukelić u Splitu je otvorio treći EE info kutak u Hrvatskoj, u Končarevoj zgradi na adresi Put brodarice 2. Koncept EE info kutka dio je projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj, a omogućuje građanima da na jednom mjestu saznaju kako se ugradnjom i uporabom energetski efikasnih sustava, proizvoda i materijala može uštedjeti, a ujedno stanovati udobnije.

Otvorenju kutka prisustvovali su Zvonimir Puljić, splitski gradonačelnik; Željko Tomšić, pomoćnik ministra za energetiku; Anđelka Vuko, zamjenica župana Splitsko-dalmatinske županije; Darinko Bago, predsjednik Uprave Končara; Rajko Šenjug, predsjednik Uprave Končar Kućanski aparati te ostali predstavnici Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita.

Ministar Vukelić također je održao radni sastanak u Splitsko-dalmatinskoj županiji na temu plinofikacije otoka i ruralnih područja županije te Kliničke bolnice Firule. Tom prilikom, Splitsko-dalmatinska županija uključila se u projekt Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama.

/assets/images/post/241/list/thumb/EE kutak Split_7.3.07.2.jpg

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Grijete li potrošnu toplu vodu električnim bojlerom, namjestite ga na ekonomični rad - to podrazumijeva da se održava temperatura vode između 55 i 60°C.