Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Otvorenje prvog EE Info kutka u Hrvatskoj

Otvorenje prvog EE Info kutka u Hrvatskoj

Danas je u izložbeno-prodajnom salonu Končar-kućanski aparati, na adresi Ilica 44 otvoren prvi Informativno-edukativni kutak energetske efikasnosti (EE Info kutak). 

Otvorenju kutka prisustvovali su g. Branko Vukelić, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva; g. Željko Tomšić, pomoćnik ministra za energetiku i nacionalni direktor projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj; g. Yuri Afanasiev, stalni predstavnik UNDP-a u Republici Hrvatskoj; g. Darinko Bago, predsjednik uprave Končar d.d. i g. Rajko Šenjuga, direktor tvrtke Končar – kućanski aparati d.o.o..

Cilj EE kutka je građanima pokazati najnovije energetski učinkovite sustave, proizvode i materijale, dostupne u Hrvatskoj, kako bi se prije kupnje istih informirali o osnovama energetske efikasnosti te obratili pozornost na one koji zadovoljavaju te kriterije. Kutak energetske efikasnosti ima dvojako značenje za cjelokupni projekt. S jedne strane, hrvatsko gospodarstvo dobiva novi proizvod, tzv. inteligentnu kuću - koncept koji uključuje razvoj inteligentnog sustava kontrole potrošača energije u domaćinstvu te kojeg razvija tvrtka Končar - kućanski aparati d.o.o. u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, uz podršku UNDP-ovog projektnog ureda za poticanje energetske efikasnosti. S druge strane, otvaranje kutka predstavlja i formalni početak šire promotivne kampanje sa svrhom informiranja i edukacije hrvatskih građana. EE Info kutak omogućuje građanima da na jednom mjestu saznaju kako se ugradnjom i uporabom energetski učinkovitih sustava, proizvoda i materijala može uštedjeti, a ujedno stanovati udobnije.

Tri EE info kutka bit će izloženi tijekom rujna i listopada 2006.g. na sajmovima u Hrvatskoj (Jesenski međunarodni zagrebački velesajam, Ambienta i Saso), dok će još tri kutka biti postavljena u Zagrebu, Osijeku i Splitu na razdoblje od godinu dana, u tri izložbeno-prodajna salona tvrtke Končar-kućanski aparati.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Cijevi koje spajaju vanjsku i unutarnju jedinicu klimatizacijskog uređaja moraju biti adekvatno izolirane kako bi se spriječili toplinski gubitci.