Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Projekt Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj na Sajmu nekretnina

Projekt _Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj_ na Sajmu nekretnina

U Boćarskom domu održan je drugi po redu Hrvatski sajam nekretnina i prateće industrije u organizaciji CentarNekretnina.net. Na Sajmu se predstavilo 33 izlagača, među kojima je sudjelovao i projekt Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj.

U sklopu sajma održan je i okrugli stol na temu Budućnost niskoenergetske gradnje u Hrvatskoj kojeg je moderirala gđa Helga Vlahović. Na okruglom stolu sudjelovali su g. Ranko Novak iz tvrtke Xella, gđa. Vlasta Zanki Alujević iz UNDP-a, g. Goran Vučković iz tvrtke Citara te inženjer strojarstva g. Davorin Gržan. Na okruglom stolu je istaknuto kako zgrade u Hrvatskoj troše i do 40% sveukupne energije te je bilo riječi i o novom zakonu iz 2006. prema kojemu se uvode toplinske kartice koje moraju imati sve novosagrađene građevina površine veće od 1.000 kvadrata. S druge strane, na starijim će zgradama problem velike potrošnje energije rješavati njegovi stanari i to postavljanjem toplinske izolacije (fasade), koja će se financirati iz kućne pričuve.

/assets/images/post/256/list/thumb/sajam nekretnina 2007_okrugli stol.jpg

okrugli stol na temu Budućnost niskoenergetske gradnje u Hrvatskoj 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Najefikasniji klimatizacijski uređaji koji se danas mogu naći na tržištu su oni s inverterom. Ti uređaji postižu uštede od 20-40% u odnosu na klasične uređaje.