Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Školski sat Misli na sutra održan u Udbini i Donjem Lapcu

Školski sat _Misli na sutra_ održan u Udbini i Donjem Lapcu

Danas su u Ličko-senjskoj županiji održana dva info-edu školska sata Misli na sutra. Prvi je održan u OŠ kralja Tomislava u Udbini gdje je 17 učenika nižih razreda i njihovih nastavnika sa zanimanjem pratilo priču o tati Gašparu i njegovoj obitelji te njihovom susjedu Trošimiru. Drugi je održan u OŠ Donji Lapac kojem je nazočilo 22 učenika i njihovi nastavnici.

Informativno-edukativni školski sat Misli na sutra je interaktivnog karaktera. Nakon projekcije filma, učenici su iskreno odgovarali na pitanja o tome kako koriste energiju u svojim domovima i u školi. Veliki broj njih odgovorno se ponaša, odnosno koriste energiju samo onda kada im je uistinu i potrebna. Svjesni su da odgovornim ponašanjem štite okoliš i kućni budžet. Odlučili su prenijeti znanje o racionalnom korištenju energije svojim prijateljima te zajedničkim snagama spasiti dom malog polarnog medvjeda. Učenici su ovom prilikom upoznati sa obnovljivim izvorima energije i štetnim posljedicama korištenja fosilih goriva, a školskim knjižnicama su donirani primjerci brošura 200 EE savjeta i DVD-a Misli na sutra.

/assets/images/post/1191/list/thumb/Misli na sutra_Donji Lapac.JPG

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Energija za proizvodnju i pakiranje te metan koji nastaje na odlagalištima otpada doprinose emisiji stakleničkih plinova u atmosferu, stoga sortirajte otpad, odlažite ga na predviđena odlagališta i kupujte veća pakiranja proizvoda.