Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Splitski prvašići obilježili Dan planeta Zemlje projekcijama filma Misli na sutra

Splitski prvašići obilježili Dan planeta Zemlje projekcijama filma _Misli na sutra_

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, u splitskim osnovnim školama Skalice, Mertojak i Trstenik je održan niz informativno-edukativnih školskih satova Misli na sutra za učenike prvih razreda. Tijekom info-edu sata, za učenike je održana projekcija animiranog filma Misli na sutrakojeg su s oduševljenjem pratili. Nakon projekcije filma, uslijedila je vrlo živa rasprava o njihovim dosadašnjim navikama i o novim saznanjima koja su im tata Gašpar i njegova obitelj lijepo predočili i podučili ih o načinima uštede energije, brizi za okoliš i majku prirodu. Odlučili su biti mali inspektori energetići u svojim domovima te upozoravati svoje ukućane na nepotrebno i neefikasno trošenje električne energije i vode. Također su obećali kako će ubuduće odvajati otpad i ići pješice u školu. Info-edu sate je održala voditeljica splitskog EE info ureda Ana Jerkunica.

U idućem tjednu će i 112 prvašića OŠ Split 3 također imati priliku upoznati se s obitelji tate Gašpara Energetića, dobiti film i brošuru 200 EE savjeta koje je osigurao Grad Split za sve učenike nižih razreda splitskih osnovnih škola.

/assets/images/post/1178/list/thumb/MNS_ST 2013.jpg

Galerija fotografija

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Koristite električne grijače za vodu, jer je zagrijavanje vode brže i učinkovitije od zagrijavanja vode u posudi na električnom štednjaku.