Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

U Đurđevcu otvoreni EE info galerija i EE info ured

U Đurđevcu otvoreni EE info galerija i EE info ured

Danas su u Domu kulture, na adresi Vladimira Nazora 2, službeno otvorene EE info točke namijenjene informiranju i educiranju građana Đurđevca o energetskoj efikasnosti.

EE info galerija sastoji se od informativno-edukativnih plakata i brošura sa EE savjetima primjenjivim u vlastitom kućanstvu te je postavljena u Domu kulture, dok se EE info ured nalazi u zgradi Gradske uprave, Stjepana Radića 1, u sklopu Upravnog odjela za razvoj i pripremu projekata te je otvoren za besplatno savjetovanje o mjerama energetske efikasnosti, utorkom i četvrtkom od 10 do 13 sati.

„Potpisivanjem Energetske povelje 2009. godine, iskazali smo snažnu političku volju da Grad Đurđevac aktivno i kontinuirano provodi SGE projekt. Od tada radimo na provedbi SGE projekta na svim objektima u vlasništvu ili pod upravljanjem Gradske uprave. U sklopu  provođenja aktivnosti SGE projekta, Grad Đurđevac realizirao je projekt zamjene zastarjele rasvjete sa energetski i ekološki prihvatljivom i učinkovitom. Uveden je centralni sustav upravljanja rasvjetom, a zamijenjeno je 126 rasvjetnih tijela,“ rekao je u pozdravnom govoru Slavko Gračan, gradonačelnik Đurđevca. 


PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Jeste li znali da ručnim pranjem posuđa trošite i do 80% više vode i 60% više el. energije nego pranjem u energetski efikasnoj perilici posuđa?