Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

U OŠ Benkovac održana radionica o EE i OIE

U OŠ Benkovac održana radionica o EE i OIE

Danas su OŠ Benkovac posjetile predstavnice UNDP-ovog projekta Poticanje energetske efikasnsoti u Hrvatskoj Lana Hudetz i Jelena Atlić McColgan. Tom prilikom su sa učenicima petog i šestog razreda razgovarale o energetskoj efikasnosti i izvorima energije. Radionici je nazočilo 26 učenika te njihova profesorica i ravnateljica.

Učenici su pokazali zavidno znanje o fosilnim gorivima i posljedicama prekomjernog korištenja energije dobivene iz neobnovljivih izvora. Isto tako, upoznati su sa energijom dobivenom iz obnovljivih izvora, posebice sunčeve i vjetro energije čijih primjera ima svuda u Zadarskoj županiji. Naučili su više o zakonskim obvezama propisanim u Hrvatskoj i Europskoj uniji koje nam nalažu da racionalno koristimo energiju. Također, saznali su neke nove korisne savjete o uštedi energije te se i zabavili gledajući par kratkih animacija na temu energetske efikasnosti. Školskoj knjižnici su donirani primjerci brošure 200 EE savjeta i DVD-a Misli na sutra.

/assets/images/post/1189/list/thumb/EE i OiE_OŠ Benkovac.JPG

Inače, OŠ Benkovac je provela energetski pregled u svrhu izrade certifikata te im je dodijeljen energetski razred C. Održan je i kratki radni sastanak sa ravnateljicom Sanjom Golem koja se zanimala o mogućnostima provedbe nekih od predloženih EE mjera iz izvješća o energetskom pregledu. 

 
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Energetski je puno efikasnije pranje punog bubnja rublja, nego dva pranja do pola napunjenog bubnja. U slučaju preopterećenog bubnja, rublje se neće kvalitetno oprati.