Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

U Poreču održana dva info-edu sata Misli na sutra

U Poreču održana dva info-edu sata _Misli na sutra_

Uoči održavanja Dječjeg tjedna, Grad Poreč je u suradnji sa UNDP-om organizirao održavanje informativno-edukativnog sata Misli na sutra za djecu trećih razreda Osnovne škole Poreč. Održane su dvije radionice sa početkom u 10:30 i 13:30 sati, na kojima je educirano stotinjak djece, a u iućem tjednu je najavljena edukacija svih područnih škola u Gradu Poreču.

U sklopu info-edu sata Misli na sutra, učenicima je prikazan istoimeni 10-minutni edukativni animirani film o korištenju energije, čiji sadržaj upućuje na promišljanje u uobičajenim svakodnevnim postupcima i sugerira na promjene u ponašanju. Cilj radionice je podići razinu svijesti učenika o nužnosti učinkovitog korištenja energije i održivog upravljanja resursima u svrhu zaštite okoliša. Stoga je nakon projekcije filma, s učenicima održana diskusija o poukama filma i načinima uštede energije te su detaljno pojašnjene sugestije o primjeni EE mjera u kućanstvu.

Radionicu je održala predstavnica UNDP-a Anja Kolacio uz pomoć Gordane Lalić, stručne suradnice gradonačelnika Grada Poreča za energetsku efikasnost.

/assets/images/post/1230/list/thumb/Misli na sutra_poreč_V.jpg

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Hladnjak prilagodite potrebama kućanstva - za svakih 100l dodatnog kapaciteta, mjesečna potrošnja raste za 10-20 kWh (5-10 kn).