Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Završen ciklus edukacija Misli na sutra u Zadarskoj županiji

Završen ciklus edukacija _Misli na sutra_ u Zadarskoj županiji

Danas su u Zadarskoj županiji održana dva info-edu školska sata sa projekcijom animiranog filma Misli na sutra. Prvi je održan u OŠ Sveti Filip i Jakov, gdje je 38 učenika trećih i četvrtih razreda i njihovih nastavnika sa zanimanjem pratilo priču o tati Gašparu i njegovoj obitelji te njihovom susjedu Trošimiru. Drugi je održan u OŠ Sukošan kojoj je nazočilo 67 učenika i njihovih nastavnika.

Na početku informativno-edukativnog školskog sata za učenike je održana projekcija kratkog animiranog filma Misli na sutra, nakon čega je uslijedio interaktivni dio radionice. Učenici su bili aktivni u diskusiji, iskreno odgovarali na pitanja o tome kako koriste energiju u svojim domovima i u školi. Možemo zaključiti da je svijest mlađih naraštaja o zaštiti okoliša, racionalnom korištenju energije na zavidnom nivou. Veliki broj njih odgovorno se ponaša, odnosno koriste energiju samo onda kada im je uistinu i potrebna. Svjesni su da odgovornim ponašanjem štite okoliš i kućni budžet. Učenici OŠ Sv Filip i Jakov pokazali su primjerak papira koji su zajedno sa razrednicom dobili recikliranjem starog papira.

Ovime je završen ciklus edukacije 720 osnovnoškolaca Zadarske županije o EE, OiE, recikliranju i ispravnom odlaganju otpada te zaštiti okoliša koji je proveo regionalni ured EE projekta.

Obje škole uključene su u sustavno gospodarenje energije u sklopu projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj te se podaci o potrošnji unose u Informacijski sustav za gospodarenje energijom (ISGE). Školskim knjižnicama su donirani primjerci brošura 200 EE savjeta, DVD-a Misli na sutra te posteri EE projekta koji predstavljaju malu EE info galeriju.

 

Ovime je u Županiji završen ciklus edukacije osnovnoškolaca o energetskoj efikasnosti, obnovljivim izvorima energije, recikliranju i ispravnom odlaganju otpada i zaštiti okoliša. Ukupno je održano 20 info-edu sati za niže i više razrede osnovnih škola Grada Zadra i Zadarske županije i tom prilikom educirano je 720 učenika i njihovih nastavnika.

/assets/images/post/1192/list/thumb/OŠ Sukošan_V_W.JPG
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Današnja sredstva za pranje posuđa učinkovito uklanjaju nečistoće i pri nižim temperaturama pranja (50-55°C), stoga izbjegavajte programe pranja s višim temperaturama.