Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Tečaj za energetske savjetnike

Projekt Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj u okviru projekta Sustavno gospodarenje energijom (SGE) u gradovima i županijama potaknuo je uspostavljanje info točaka energetske efikasnosti - EE info ureda i EE info centara - koji se osnivaju u suradnji sa županijama i gradovima. U EE info uredima i EE info centrima građanima je na raspolaganju energetski savjetnik za besplatno savjetovanje o mogućnostima smanjenja potrošnje energije primjenom mjera energetske efikasnosti u kućanstvu odnosno pri gradnji/adaptaciji stambenih objekata.

Da bi se osigurala stručnost i utemeljenost pruženih savjeta, UNDP je u suradnji s Društvom za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) organizirao tečaj za zainteresirane djelatnike lokalnih i regionalnih uprava – buduće energetske savjetnike

Svrha Tečaja za energetske savjetnike je osposobljavanje polaznika za kvalitetno provođenje energetskog savjetovanja. Polaznici tečaja su, najčešće, zaposlenici lokalne, regionalne ili državne uprave s predznanjem iz jednog od navedenih područja: strojarstvo, elektrotehnika, građevina ili arhitektura. 

Kako se radi o osobama s temeljnim tehničkim predznanjem, tečaj je koncipiran na način da pruži uvid u sva tehnička znanja povezana s uporabom energije u zgradarstvu, na stručnoj razini. Tečaj je otvoren i za predstavnike privatnih tvrtki, kao i za sve zainteresirane građane.

Za predstavnike gradova, županija, ministarstava te ostalih tijela državne uprave tečaj je besplatan, dok predstavnici javnih i privatnih tvrtki te fizičke osobe tečaj plaćaju 2500 kuna + PDV. Po potvrdi sudjelovanja na tečaju, na mail prijavljenih sudionika stići će obavijest o proceduri za uplatu navedenog iznosa. 

/assets/images/post/92/list/thumb/IMG_4172.JPG

 

 

 
 
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Morate li računalo ostaviti uključeno, isključite monitor jer on troši više od pola energije cijelog sustava.