Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Program Tečaja za energetske savjetnike

Tečaj za energetske savjetnike podijeljen je u dvije cjeline, a predavači su renomirani stručnjaci iz navedenih područja.

Prvi dio Tečaja traje dva dana i obrađuju se toplinska zaštita zgrada, grijanje, ventilacija i hlađenje stambenog prostora. U uvodnom dijelu, polaznicima se predstavlja EE projekt te pojam energetske učinkovitosti te im se daje osnovni pregled strukture potrošnje energije u zgradama. Nakon toga, obrađuju se teme postojećeg stanja stambenog fonda u RH uz savjete za adaptaciju postojećih zgrada odnosno za gradnju novih obiteljskih kuća. Kroz predavanja, sudionike se nastoji upoznati sa materijalima dostupnima na tržištu (i njihovim cijenama) te im se predstavljaju i određeni primjeri iz prakse. Poseban dio predavanja posvećen je pasivnoj gradnji. 

Drugi dio Tečaja također traje dva dana, a obrađuje teme pripreme potrošne tople vode i obnovljivih izvora energije u kućanstvu, električnu energiju u kućanstvima, ekonomiku u energetici, energetske preglede zgrada te vještine komunikacije. Od obnovljivih izvora energije u kućanstvu posebno su obrađeni energija sunca, kogeneracija i mini vjetrogeneratori te dizalice topline.

Tečaj završava polaganjem testa, nakon čega svi polaznici koji su zadovoljili na provjeri znanja dobiju Uvjerenje energetskog savjetnika. 


image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Za ispiranje WC-a, u kanalizaciju otiđe skoro trećina dnevne potrošnje vode. Ugradite tzv. štedljive vodokotliće, koji pružaju mogućnost ispiranja sa 3,6 ili 9 l vode.