Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
U Zadru održan 2. EE info dan

U Zadru održan 2. EE info dan

Zadar, 27. travnja 2013.

U sklopu EE info dana zadranima su danas predstavljene mogućnosti uštede energije te energetski efikasni proizvodi i sustavi renomiranih proizvođača, od građevinskih materijala pa sve do solarnih sustava. EE info danom ujedno je završen drugi po redu zadarski Tjedan energetske učinkovitosti.

više
Zadarski Tjedan EnU obilježila zanimljiva predavanja i radionice

Zadarski Tjedan EnU obilježila zanimljiva predavanja i radionice

Zadar, 24.-26. travnja 2013.

Zadarski Tjedan EnU obilježila su zanimljiva predavanja. Prof. dr. sc. Majdandžić je predstavio sustave korištenja sunčeve energije te proces ishođenja statusa povlaštenog proizvođača el. energije. Nakon toga uslijedila su predavanja FZOEU-a te radionice o izradi SEAP-a, dok je istovremeno održan Dan otvorenih vrata zadarskog SEC-a, a učenici dviju zadarskih škola su posjetili EE info centar.

više
U Daruvaru održano predavanje o obnovljivim izvorima energije

U Daruvaru održano predavanje o obnovljivim izvorima energije

Daruvar, 26. travnja 2013.

U prostoru daruvarskih srednjih škola danas je u prijepodnevnim satima održano predavanje na temu Osnove i zanimljivosti o obnovljivim izvorima energije. Predavanje je organizirala Ekonomska i turistička škola, a vodio Mladen Antolić, koordinator SGE projekta. Nakon predavanja uslijedilo je prikazivanje edukativnih filomova te tribina.

više
Završen 37. Tečaj za energetske savjetnike

Završen 37. Tečaj za energetske savjetnike

Kukuljanovo, 25. travnja 2013.

Danas je u u Edukacijskom centru izložbeno-prodajnog centra JAX u Kukuljanovu završen 37. po redu Tečaj za energetske savjetnike. Tečaj je pohađalo 40ak polaznika, među kojima su bili predstavnici gradova, županija, carine i MUP-a. 

više
Splitski prvašići obilježili Dan planeta Zemlje projekcijama filma _Misli na sutra_

Splitski prvašići obilježili Dan planeta Zemlje projekcijama filma Misli na sutra

Split, 25. travnja 2013.

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, u splitskim osnovnim školama Skalice, Mertojak i Trstenik je održan niz informativno-edukativnih školskih satova Misli na sutra za učenike prvih razreda. Učenici su s oduševljenjem pratili istoimeni animirani film, a nakon projekcije je uslijedila vrlo živa rasprava o njihovim dosadašnjim navikama korištenja energije.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Centrifuga perilice rublja trebala bi imati barem 1000 okretaja u minuti. Odaberete li centrifugu na 1600 okretaja/min., moguće je uštedjeti i do 30% električne energije.