Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
SGE projekt predstavljen na splitskom sajmu SASO

SGE projekt predstavljen na splitskom sajmu SASO

Split, 26.listopada 2008.

U suradnji s mjesečnikom Stambeni vjesnik, EE projekt je predstavljen na 13. međunarodnom sajmu SASO, održanom u Splitu od 20.-26. listopada. Tijekom sajma, posjetitelji štanda imali su se priliku upoznati s mogućnostima uštede energije u kućanstvu, a 24. listopada je na predavanju o direktivi EU o energetskim svojstvima zgrada predstavljen i SGE projekt. 

više
EE projekt predstavljen sudionicima _EASY projekta_

EE projekt predstavljen sudionicima EASY projekta

Bol, 22. listopada 2008.

Danas su u Bolu na Braču, u sklopu 3. međunarodnog sastanka EASY (Energy Actions & System for the Mediterranean Local Communities) projekta predstavljene aktivnosti UNDP-ovog EE projekta. Glavni cilj međunarodnog EASY projekta je razvoj jedinstvenog modela koji će omogućiti opskrbu manjih naselja električnom energijom putem obnovljivih izvora energije. 

više
Prijave na _Tečaj za energetske savjetnike_

Prijave na Tečaj za energetske savjetnike

Zagreb, 12. listopada 2008.

Tečaj za energetske savjetnike održava se na Fakultetu elektronike i računarstva, na adresi Unska 3 u Zagrebu (Siva dvorana). Prvi dio tečaja održat će se od 10. do 12.11.2008., a termin za drugi dio tečaja bit će uskoro objavljen na našim internet stranicama. Tečaj je namijenjen predstavnicima lokalne i regionalne uprave koji će raditi u energetskim uredima i EE info centrima.

više
Istarska županija potpisala _Pismo namjere_

Istarska županija potpisala Pismo namjere

Pazin, 25. rujna 2008.

U sklopu Dana Istarske županije, u Pazinu je danas potpisano Pismo namjere između Istarske županije i projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj. Pismo namjere su potpisali župan Ivan Jakovčić i Zoran Bogunović, voditelj SGE projekta za područje Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije. 

više
U Murskom Središću otvoren EE info ured

U Murskom Središću otvoren EE info ured

Mursko Središće, 7. srpnja 2008.

Grad Mursko Središće je, kao potpisnik Pisma namjere o uključivanju u SGE projekt, temeljem Zaključka Gradskog vijeća osnovao Info ured za energetsku efikasnost (EE info ured)EE info ured će osim gospodarenja energijom u objektima u gradskom vlasništvu, pružati i usluge informiranja građana o mjerama uz pomoć kojih mogu smanjiti potrošnju energije u svom domu.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Hladnjak prilagodite potrebama kućanstva - za svakih 100l dodatnog kapaciteta, mjesečna potrošnja raste za 10-20 kWh (5-10 kn).