Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
U Splitu održana radionica _Energetska učinkovitost u kućanstvima_

U Splitu održana radionica Energetska učinkovitost u kućanstvima

Split, 16. travnja 2013.

U splitskoj Sveučilišnoj knjižnici danas je u organizaciji EE info ureda Grada Splita i UNDP-a za građane održana druga po redu radionica Energetska učinkovitost u kućanstvima. Na dvosatnoj radionici građani su imali priliku saznati više o plinofikaciji, EE rasvjeti, primjeni toplinskih solarnih kolektora te sustavima centralnog grijanja zahvaljujući predavačima tvrtki EVN, Philips i Bosch. 

više
Učenici OŠ Mladost posjetili osječki EE info centar

Učenici OŠ Mladost posjetili osječki EE info centar

Osijek, 11. travnja 2013.

Osječki EE info centar danas su posjetili učenici 6. razreda OŠ Mladost i pritom obišli pasivnu kuću u kojoj se info centar nalazi te su im predstavljeni OIE sustavi. Održano im je predavanje o obnovljivim izvorima energije i osnovama energetske učinkovitosti te su im podijeljene brošure 200 EE savjeta. 

više
_Misli na sutra_ za učenike OŠ u Klancu

Misli na sutra za učenike OŠ u Klancu

Klanac, 10. travnja 2013.

U prostorijama OŠ Ante Starčevića u Klancu danas je za 27 učenika trećih i četvrtih razreda održan info-edu školski sat Misli na sutra. Nakon uvodnog izlaganja o energiji, prikazan je edukativni animirani film Misli na sutra, nakon čega su se učenici aktivno uključili u diskusiju o porukama filma i pokazali zavidno znanje o energiji i njenom utjecaju na okoliš.

više
U Zadru otvorena Zelena EE knjižnica

U Zadru otvorena Zelena EE knjižnica

Zadar, 4. travnja 2013.

U zadarskoj Gradskoj knjižnici danas je svečano otvorena Zelena knjižnica energetske efikasnosti (ZeeK). Zadar se time pridružio Zagrebu, Osijeku, Splitu i Križevcima te svojim građanima ponudio još jedno mjesto za informiranje o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. 

više
_Misli na sutra_ za djecu Dječjeg vrtića Pinokio

Misli na sutra za djecu Dječjeg vrtića Pinokio

Zadar, 4. travnja 2013.

U prostorijama Gradske knjižnice Zadar je danas održan info edu školski sat Misli na sutra za djecu iz Dječjeg vrtića "Pinokio". Tom prilikom, djeci je prikazan edukativni film o korištenju energije Misli na sutra te im je pojašnjeno što je to energija i odakle dolazi. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • LED žarulje predstavljaju najefikasniju rasvjetu - traju dulje čak i od fluorokompaktnih te imaju dulji radni vijek i manju potrošnju energije.