Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
U Sisku održan prvi _Sajam solarne tehnologije_

U Sisku održan prvi Sajam solarne tehnologije

Sisak, 3. srpnja 2008.

Tim za gospodarenje energijom Grada Siska je u suradnji s Tehničkom školom ispred Velikog kaptola organizirao prvi Sajam solarne tehnologije na kojem je prikazan sustav za proizvodnju električne struje uz pomoć sunca, te vjetroturbine koje za pogon koriste snagu vjetra.

više
_Energetski doručak_ u Zadru

Energetski doručak u Zadru

Zadar, 2. srpnja 2008.

U zadarskoj Velikoj vijećnici Doma županije održan je još jedan u nizu Energetski doručak, na kojem su predstavljeni ciljev i provedbene aktivnosti SGE projektaZadarska županija se potpisivanjem Energetske povelje i Pisma namjere te organizacijom EE doručka za ravnatelje institucija, aktivno priključila promicanju gospodarenja energijom, energetske efikasnosti i OIE.

više
 Drugi dio Tečaja za energetske savjetnike

Drugi dio Tečaja za energetske savjetnike

Zagreb, 9. lipnja 2008.

Na FER-u je danas započeo drugi dio Tečaja za energetske savjetnike, namijenjen polaznicima koji su odslušali prvi dio tečaja. Zbog velikog broja polaznika, 30. lipnja je predviđen još jedan termin drugog dijela Tečaja za energetske savjetnike. Dvodnevni tečaj završit će polaganjem testa, nakon čega će se polaznicima uručiti Uvjerenje o stečenom znanju.

više
U Splitu održana prva radna SGE konferencija

U Splitu održana prva radna SGE konferencija

Split, 14. svibnja 2008.

U hotelu „Le Meridien Lav" u Splitu je od 12. do 14. svibnja 2008. uspješno održana prva radna konferencija Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj pod visokim pokroviteljstvom Vlade RH. SGE konferencija je okupila preko 300 sudionika, od kojih oko 150 predstavnika gradova i županija. 

više
U Bjelovaru otvoren Ured za gospodarenje energijom i EE Info centar

U Bjelovaru otvoren Ured za gospodarenje energijom i EE Info centar

Bjelovar, 5. svibnja 2008.

Danas je u Bjelovaru u okviru provođenja SGE projekta otvoren gradski Ured za gospodarenje energijom (EE ured) Info centar za energetsku efikasnost (EE Info centar) namijenjen informiranju građana o mogućnostima uštede energije u svojim domovima. Tom prigodom je predstavljen SGE projekt, ISGE sustav te je održana projekcija filma "Moj EE grad". 

 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Prilikom instalacije novog spremnika tople vode, smjestite ga što bliže mjestu potrošnje, kako bi se smanjili toplinski gubitci kroz cijevi.