Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
EE kombi gostuje na sajmu _Agro Zemlja_ u Bizovcu

EE kombi gostuje na sajmu Agro Zemlja u Bizovcu

Osijek, 16. listopada 2011.

Na već tradicionalnom sajmu Agro Zemlja u Bizovcu ove će godine sudjelovati i UNDP tim Slavonija sa EE vozilom Grada Osijeka i UNDP promotivnim materijalima. Sajam se održava od 21.-23. listopada, a UNDP tim iz Slavonije će u subotu izložiti kombi sa pokaznom vjetrenjačom, fotonaponom i solarnim kolektorom. Ovogodišnja tema sajma su, između ostaloga, i obnovljivi izvori energije pa će u subotu biti i niz predavanja o OIE. 

više
Učenici slavonskih osnovnih škola uče o energiji i principima pasivne gradnje

Učenici slavonskih osnovnih škola uče o energiji i principima pasivne gradnje

Osijek, 14. listopada 2011.

U sklopu projekta Energetska edukacija za škole koju provodi udruga Zeleni Osijek, dvjestotinjak učenika viših razreda osnovne škole u Slavoniji proći će edukacije o obnovljivim izvorima energije, osnovama energetske efikasnosti te principima gradnje pasivnih i niskoenergetskih kuća. 

više
U SGE projekt uključeno 12 podružnica Zagrebačkog holdinga

U SGE projekt uključeno 12 podružnica Zagrebačkog holdinga

Zagreb, 13. listopada 2011.

UNDP i Zagrebački holding organizatori su prezentacije projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj (SGE), koja je danas održana u konferencijskoj dvorani Centra za korisnike. Nastavak je to suradnje između Holdinga i UNDP-a uspostavljene na Svjetski dan zaštite okoliša 5. lipnja. U proteklih nekoliko mjeseci u projekt je uključeno 12 podružnica u kojima su imenovane EE radne skupine.

više
Delegacija UNDP-a posjetila EE info centar Zadarske županije

Delegacija UNDP-a posjetila EE info centar Zadarske županije

Zadar, 13. listopada 2011.

Nedavno otvoreni Solarni edukacijski centar i EE info centar Zadarske županije posjetili su danas Jens Wandel, pomoćnik direktora regionalnog ureda UNDP-a, Kamil Wyszkowski, voditelj ureda UNDP Poljska i Louisa Vinton, koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a u Republici Hrvatskoj. 

više
Učenici iz OŠ Stanovi posjetili EE info centar Zadarske županije

Učenici iz OŠ Stanovi posjetili EE info centar Zadarske županije

Zadar, 24. rujna 2011.

U sklopu obilježavanja Dana Grada Zadra, danas su školarci nižih razreda OŠ Stanovi u Zadru posjetili Solarni edukacijski centar i EE info centar Zadarske županije. Prikazan je edukacijski animirani crtić Misli na sutra za 60 učenika te njihovih razrednika. Nakon projekcije filma razvila se i diskusija prilikom koje se vidjelo njihovo znanje o EE i OIE.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Prilikom kupnje klimatizacijskog uređaja, vodite računa o površini prostora i toplinskoj izolaciji objekta, kao i o energetskoj klasi uređaja.