Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Zadarski Tjedan EnU obilježila zanimljiva predavanja i radionice

Zadarski Tjedan EnU obilježila zanimljiva predavanja i radionice

Zadar, 24.-26. travnja 2013.

Zadarski Tjedan EnU obilježila su zanimljiva predavanja. Prof. dr. sc. Majdandžić je predstavio sustave korištenja sunčeve energije te proces ishođenja statusa povlaštenog proizvođača el. energije. Nakon toga uslijedila su predavanja FZOEU-a te radionice o izradi SEAP-a, dok je istovremeno održan Dan otvorenih vrata zadarskog SEC-a, a učenici dviju zadarskih škola su posjetili EE info centar.

više
U Daruvaru održano predavanje o obnovljivim izvorima energije

U Daruvaru održano predavanje o obnovljivim izvorima energije

Daruvar, 26. travnja 2013.

U prostoru daruvarskih srednjih škola danas je u prijepodnevnim satima održano predavanje na temu Osnove i zanimljivosti o obnovljivim izvorima energije. Predavanje je organizirala Ekonomska i turistička škola, a vodio Mladen Antolić, koordinator SGE projekta. Nakon predavanja uslijedilo je prikazivanje edukativnih filomova te tribina.

više
Završen 37. Tečaj za energetske savjetnike

Završen 37. Tečaj za energetske savjetnike

Kukuljanovo, 25. travnja 2013.

Danas je u u Edukacijskom centru izložbeno-prodajnog centra JAX u Kukuljanovu završen 37. po redu Tečaj za energetske savjetnike. Tečaj je pohađalo 40ak polaznika, među kojima su bili predstavnici gradova, županija, carine i MUP-a. 

više
Splitski prvašići obilježili Dan planeta Zemlje projekcijama filma _Misli na sutra_

Splitski prvašići obilježili Dan planeta Zemlje projekcijama filma Misli na sutra

Split, 25. travnja 2013.

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, u splitskim osnovnim školama Skalice, Mertojak i Trstenik je održan niz informativno-edukativnih školskih satova Misli na sutra za učenike prvih razreda. Učenici su s oduševljenjem pratili istoimeni animirani film, a nakon projekcije je uslijedila vrlo živa rasprava o njihovim dosadašnjim navikama korištenja energije.

više
U Zadru otvorena izložba i održano predavanje o energetski gotovo nultoj arhitekturi

U Zadru otvorena izložba i održano predavanje o energetski gotovo nultoj arhitekturi

Zadar, 23. travnja 2013.

Drugi dan Tjedna energetske učinkovitosti Grada Zadra započeo je otvorenjem izložbe prof. Ljubomira Miščevića Energetski gotovo nulta arhitektura. Nakon izložbe, uslijedilo je istoimeno predavanje u sklopu kojeg je prof. Mišćević pojasnio koncept pasivnih kuća te trenutačno stanje gradnje niskoenergetskih i pasivnih kuća u Hrvatskoj.

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Kad provjeravate curenje ili kapanje kućnih instalacija, a imate vrt s okućnicom, ne zaboravite provjeriti i vanjske instalacije (slavine, crijeva i sl.).