Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 
Potpisan sporazum o otvaranju _Edukacijskog centra obnovljive energije_ u Varaždinu

Potpisan sporazum o otvaranju Edukacijskog centra obnovljive energije u Varaždinu

Varaždin, 19. prosinca 2011.

Na kolegiju ravnatelja srednjih škola Varaždinske županije potpisan je tripartitni Sporazum o poslovno tehničkoj suradnji između UNDP-a, Varaždinske županije i Elektrostrojarske škole Varaždin s ciljem otvaranja Edukacijskog centra obnovljive energije u Varaždinu. 

više
U Đurđevcu otvoreni EE info galerija i EE info ured

U Đurđevcu otvoreni EE info galerija i EE info ured

Đurđevac, 15. prosinca 2011.

Danas otvorena EE Info galerija Grada Đurđevca sastoji se od informativno-edukativnih plakata i brošura sa EE savjetima primjenjivim u vlastitom kućanstvu a postavljena je u Domu kulture, na adresi Vladimira Nazora 2, dok se EE Info ured nalazi u zgradi Gradske uprave, Stjepana Radića 1, u sklopu Upravnog odjela za razvoj i pripremu projekata.

više
 O ISGE-u educirani svi krajnji korisnici iz Vukovarsko-srijemske županije

O ISGE-u educirani svi krajnji korisnici iz Vukovarsko-srijemske županije

Vukovarsko-srijemska županija, 16. studenog 2011.

U razdoblju od 16. studenog do 9. prosinca je kroz 8 radionica za rad u ISGE sustavu educirano 70 korisnika iz Vukovarsko-srijemske županije koji će na tjednoj i mjesečnoj bazi pratiti potrošnju na ukupno 199 zgrada javnog sektora. 

više
_Zeleni ured_ u akciji u KBC „Sestre milosrdnice“

Zeleni ured u akciji u KBC „Sestre milosrdnice“

Zagreb, 30. studenog 2011.

Motivacijske radionice Zelenog ureda održavaju se već dva i pol mjeseca za djelatnike Kliničkog bolničkog centra „Sestre milosrdnice“, Vinogradska cesta 29. S održavanjem radionica Zelenog ureda u KBCSM-u započelo se 15. rujna, a do sada je održano 28 radionica na kojima je sudjelovalo 898 djelatnika.

više
_Zeleni ured_ već dva mjeseca u KBC _Sestre milosrdnice_

Zeleni ured već dva mjeseca u KBC Sestre milosrdnice

Zagreb, 27. listopada 2011.

Motivacijske radionice Zelenog ureda održavaju se već dva mjeseca za djelatnike Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice, Vinogradska cesta 29. Do sada je u KBCSM-u održano 20 radionica na kojima je sudjelovalo 703 djelatnika. Obzirom da se u bolnicama troši mnogo energije, uštede su moguće primjenom već i besplatnih EE mjera. 

više
image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Fotonaponski sustav koji prati kretanje sunca i prema tome rotira fotonaponske module (tzv. tracking sustav) može proizvesti i do 40% više električne energije u odnosu na fiksni fotonaponski sustav.