Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Završene edukacije krajnjih korisnika Grada Gospića

Završene edukacije krajnjih korisnika Grada Gospića

U informatičkoj učionici OŠ dr. Jure Turića u Gospiću danas je održana druga ISGE radionica namijenjena krajnjim korisnicima objekata  u vlasništvu Grada Gospića, a prisustvovalo je 8 sudionika koji će pratiti mjesečnu i tjednu potrošnju energenata na 11 objekata. Ovom radionicom završene su edukacije krajnjih korisnika te se u Gradu Gospiću sustavno gospodari energijom u 26 objekata i uspostavljen je Registar svih javnih zgrada u vlasništvu Grada.

Praćenje potrošnje ključno je za sustavno gospodarenje energijom i predstavlja jedan od koraka provedbe SGE projekta. Uvodnu riječ je održala Ivana Fabijan, članica EE tima, koja je prisutnima pojasnila njihove obveze i dužnosti prema ZUKE-u, kao i rezultate provedbe SGE projekta do sada u Gradu Gospiću. Također je sve prisutne obavijestila o trenutno otvorenom natječaju koji objavljuje Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost o sufinanciranju energetskih pregleda i energetskim certifikatima zgrada. Regionalna administratorica ISGE sustava Lana Hudetz prisutnima je pojasnila ulogu i funkcionalnosti Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE), te ih zajedno s Goranom Hudetzom, tehničkim asistentom, uputila u princip unosa mjesečnih računa kao i tjednih očitanja u sustav. Domarima je pojašnjeno na koji način će tjedno očitavati brojila te kako očitavati digitalna brojila električne energije. 

Nakon ISGE radionice za krajnje korisnik,e uslijedio je radni sastanak s gospićkim EE timom na kojem im je pružena tehnička pomoć u dopuni podataka u ISGE sustavu potrebnih za ispis tablice koju će proslijediti Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja (MGIPU).  

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Prije otvaranja vrata hladnjaka, razmislite što vam je potrebno. Ne držite ih otvorena duže nego je potrebno, te provjerite jeste li ih dobro zatvorili odnosno prijanja li dobro brtva na vratima.