Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

ISGE edukacijska radionica u gradu Pagu

ISGE edukacijska radionica u gradu Pagu

U prostorijama OŠ Jurja Dalmatinca, održala se edukacijska radionica na kojoj su korisnici ustanova Grada educirani kako koristiti novi ISGE sustav. Počinje se sa unosom mjesečnih računa i tjednih očitanja potrošnje energije te vode u objektima. Time se postiže spremnost EE tima za analize i interpretacije potrošnje energije u svojim objektima te planiranje energetike za slijedeću godinu. Interakcijski, tehnički dio radionice održala je asistentica na projektu, Lana Hudetz. Radionici je prisustvovalo 5 predstavnika gradskih ustanova koji će redovito pratiti potrošnju energenata u objektima u vlasništvu Grada.

Koordinatorica projekta EE u zgradarstvu, Jelena Atlić McColgan, informirala je Ured za gospodarenje energijom o statusu grada Paga na provođenju SGE projekta te najavila skoro osposobljavanje za samostalan rad. Provođenjem ovih aktivnosti postižu se uvjeti za redovita, periodična izvještavanja prema nadležnom Ministarstvu i Fondu, sve u skladu provedbe Zakona o učinkovitom korištenju energijom u neposrednoj potrošnji te sa Nacionalnim Programom i Nacionalnim Akcijskim Planom energetske učinkovitosti RH.

/assets/images/post/721/list/thumb/ISGE, Pag 2.jpg

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Troškovi za grijanje čine i do ¾ troškova za energente. Smanjite li temperaturu u prostoru za samo 1°C, godišnje možete uštediti 3-5% energije za grijanje.