Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

ISGE radionica za Koprivničko-križevačku županiju

ISGE radionica za Koprivničko-križevačku županiju

U prostorijama Razvojna agencije Podravine i Prigorja (PORA) održana je edukativna radionica za osobe odgovorne za praćenje potrošnje energije i rad u ISGE sustavu Koprivničko-križevačke županije. Tema radionice bila je uloga Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE) kao alata za provjeru točnosti unosa mjesečnih računa i očitanja energenata i vode. Radionicu je vodio Miljenko Vuković, regionalni SGE asistent, a prisustvovalo je 8 korisnika ISGE sustava i voditelj županijskog EE ureda Radovan List.

Radionica je provedena interaktivno kroz rad na računalu, pomoću kojeg se svaki polaznik radionice mogao prijaviti u ISGE sustav te otvoriti objekt/e za koje kao odgovorna osoba vrši unos mjesečnih računa za energiju i vodu. U ISGE sustavu se nalaze 54 objekta koji su u vlasništvu županije ili za koje županija plaća račune za energente i vodu.

Predavanjem se obuhvatila i problematika najčešćih grešaka koje su do sada uočene kod unosa mjesečnih računa i očitanja u ISGE sustav, s ciljem uklanjanja istih kako bi odgovorne osobe u potpunosti mogle preuzeti obvezu redovitog unosa računa i očitanja u ISGE. Na taj način, postavit će se preduvjeti za ispunjavanje obveze prema ZUKE-u.

/assets/images/post/1137/list/thumb/P3140006.JPG

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Cijevi koje spajaju vanjsku i unutarnju jedinicu klimatizacijskog uređaja moraju biti adekvatno izolirane kako bi se spriječili toplinski gubitci.